– Nå kan vi konsentrere oss om fotball

– Det var alltid en mulighet for at det skulle ta slutt, sier Jürgen Klopp, som kaller Liverpools rekke på 44 kamper uten tap for utrolig.

2. mar 2020 kl 18.47 Jens Bessesen

Jürgen Klopp fikk på mandagens pressekonferanse spørsmål om hvordan han ser på lagets rytme etter at Liverpool står med to tap og to knepne seiere på de fire siste kampene.

Liverpool-manageren sa det er mange forklaringer på det overraskende 3-0-tapet mot Watford lørdag, men at rytmen i laget er god.

– Det handler ikke om rytme. Vi spilte ikke godt. Det er sannheten, sa Klopp og la til at Watford straffet dem hardt i situasjoner Liverpool vanligvis er solide – som ved innkastet på 1-0-scoringen.

Han pekte på at de siste ukene har bydd på tøff motstand fra lag som kjemper i bunnen av tabellen – i tillegg til Atletico Madrid, som slo tilbake etter en vanskelig sesong i La Liga.

– Vi kunne ha gjort det bedre, men Watford-kampen er ikke et tegn på at noe er galt. Nå har vi sjansen til å reagere, sa Klopp.

Stoppet på 44

Det endte med 44 strake Premier League-kamper uten tap siden nederlaget mot Manchester City i januar 2019. Tyskeren tok seg tid til å snakke om den utrolige kamprekken til Liverpool.

– Underveis visste jeg aldri hvor mange kamper det var, men nå har jeg blitt fortalt det. 44 kamper uten tap. Det forrige kom mot Manchester City der elleve millimeter avgjorde kampen. Uten den hadde det vært mer enn 60 kamper. Det er helt utrolig, sa Klopp.

Ifølge BBC tok Liverpool i snitt 2,77 poeng per kamp i løpet av de 44 kampene. Til sammenlikning tok det berømte Arsenal-laget i 2003 og 2004 i snitt 2,47 poeng da de gikk 49 kamper uten tap.

At seiersrekken nå er brutt vil Klopp bruke til noe positivt.

– Nå kan vi konsentrere oss om fotball. Det er vanskelig å vite hvordan man skal takle sånne kamprekker, for veldig få lag har vært der. Det var alltid en mulighet for at det skulle ta slutt, og nå skjedde det, sa Klopp på pressekonferansen før tirsdagens FA-cup-kamp mot Chelsea.

Chelsea - Liverpool spilles tirsdag kl. 20.45, og sendes på Viasat 4.

Har du innspill til journalisten?