Jürgen Klopp:– Guttene har skrevet en fin historie de siste årene, men den er ikke over enda - vi bestemmer når den er over

Vår tyske trener tror fortsatt at laget kan bli bedre.

25. jul 2020 kl 22.43 Jens Hapnes Rege

Jürgen Klopps lag er mestere av alt, og kunne blitt tilgitt for å ta deler av foten av gasspedalen. Meldingene utad fra både spillere og trenere er det motsatte - Liverpool skal trykke inn gassen ytterligere. 

– Vi vil ikke endre oss: vi prøver å forbedre oss. Er det mulig å bli bedre over en lengre periode? Jeg mener ja, sier 53-åringen i et intervju med Independent.

– Vi gjør et kutt når sesongen avsluttes på søndag, nyter det, er glade, og så starter vi igjen midt i august og prøver igjen med alt vi har fra det øyeblikket.

Flere kapitler i historien

– Guttene har skrevet en fin historie de siste årene, men den er ikke over enda - vi bestemmer når den er over, sier han om utfordringen med å gjenta bedriften. 

HVA ER DET NESTE? Klopp ser mot nye mål.

HVA ER DET NESTE? Klopp ser mot nye mål.

– Jeg vil se oss kjempe for hva enn det neste troféet er, kjempe på banen og nyte det harde arbeidet, så lenge vi gjør det har vi en mulighet. 

– Det første, som alltid, er å være et lag som ingen vil spille mot. Jeg synes vi er slik, men vi kan bli mer ukomfortable, sier tyskeren om forbedringspotensialet. 

Real Madrid-finalen vendepunktet

Han ser på tapet i Kyiv mot Real Madrid som et viktig øyeblikk i lagets historie. 

– Det gjør det ikke lettere, men det gir bevis på at det er mulig. Som vi alle vet er jeg en spesialist på andreplasser, så det trengs mental styrke for å prøve igjen og igjen, men hvis man åpner Pandoras eske hjelper det. 

– Når man er så nære må man investere mer og kommer over linjen, og det er akkurat det som skjedde, forklarer treneren. 

Klopp understreker at Liverpool vil gi alt for å oppnå mer suksess, men fastslår at det ikke skjer automatisk. 

– Vi skal forbli grådige, det må vi og det skal vi. Men om det automatisk leder til troféer vet jeg ikke, fordi andre lag har andre grunner for å ta det neste steget. Vi så onsdag kveld at forskjellen mellom oss og Chelsea ikke er 30 poeng: den kvelden var det to mål og et vanskelig øyeblikk når Pulisic bommet. 

Jürgen Klopp og hans mannskap gjester Newcastle United søndag ettermiddag. Kampen starter 17.00 og kan følges på TV2.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]