Carragher om Klopp:– Han er som en gudsfigur

Jamie Carragher lovpriser den karismatiske tyskeren som har ført Liverpool tilbake til toppen.

24. jul 2020 kl 21.57 Jens Hapnes Rege

Jürgen Klopp har klart det Graeme Souness aldri klarte som trener, og Jordan Henderson har klart det Jamie Carragher aldri klarte i hans lange periode som Liverpool-spiller  - å heve Premier League-troféet over hodet.

De to Liverpool-legendene hyllet Klopp før han og laget ble kronet til mestere av England.

Gudsfigur

– Jeg har aldri sett en manager ha så stor makt over supportere på en slik måte. Uansett hva Jürgen Klopp sier er det som gospel i byen, sa Carra til Sky Sports.

– Han er som en gudsfigur. Det er en momumental jobb han har gjort. 

Scouseren fortsetter med å forklare hvorfor det tyskeren har gjort er så imponerende. 

– Liverpool er ikke en klubb som kan ha en dårlig sesong, for så å kaste hundrevis av millioner ut vinduet og komme nærmere den neste sesongen. Manchester United kan det, Chelsea har også vist det de siste årene. Med Liverpool må det skje gradvis. 

– Han måtte komme inn i Champions League først, så måtte han prøve å utfordre for tittelen, og så prøvde han igjen. Han arbeider mot store managere - Pep Guardiola, Pochettino var her, Wenger var her, Jose Mourinho i Manchester United - og de hadde også mer penger å bruke. 

– Hvis man ser på Klopps netto pengebruk har han bare brukt åtti millioner over fem år, det er ikke til å tro. 

– Han overtok verre lag enn alle rivalene, bruker mindre penger over fem år og nå - Champions League-vinner, verdensmester og Premier League-vinner. 

– Han er en spesiell manager og han og laget vil alltid bli husket som laget som fikk det troféet tilbake, lovpriser TV-eksperten fra Liverpool.

KRONET TIL MESTER: Klopp og Liverpool ble kronet til mestere på The Kop.

KRONET TIL MESTER: Klopp og Liverpool ble kronet til mestere på The Kop.

Passet perfekt

Souness sparer heller ikke på de fine ordene når han snakker om den karismatiske tyskeren. 

– Alle vet hvor følelsesladet denne fotballklubben er. Han passet perfekt. Han har hjertet utenpå drakta og vant supporternes hjerter kjapt. 

– Alt har passet sammen på det riktige tidspunktet for fotballklubben. Den perfekte treneren, med perfekte folk som tar de seriøse avgjørelse over manageren, alle folkene i klubben, spillerne - ikke bare verdensklasse spillere når det kommer til talent, men de ønsker å arbeide sokkene av seg også. 

– Hvis man skulle rangert laget hadde man gitt toppkarakter til alle delene av fotballklubben, sa skotten. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]