Klopp kommer aldri til å kreve penger fra FSG

Tyskeren registrerer at andre klubber forsterker, men forstår at Liverpool ikke kan operere på samme vis.

29. aug 2020 kl 09.05 Jens Hapnes Rege

Liverpool linkes stadig til Bayern Münchens midtbaneelegant Thiago Alcantara, og rødkledde supporterne verden rundt er desperate etter å se forsterkninger komme inn dørene på Melwood. 

Jürgen Klopp har gjennom hele korona-perioden forklart at Liverpool må ha klarhet i den økonomiske situasjonen før de kan foreta seg noe på markedet, og han understreket det poenget på fredagens pressekonferanse. 

Krever ikke penger

– Vi har aldri hatt, og kommer aldri til å ha, et forhold hvor jeg går til FSG-president Mike Gordon og sier «det er pengene jeg trenger og uten det overlever vi ikke.»

– Det handler om klubben. Jeg forstår situasjonen ganske klart, og slik er det. Andre klubber opererer på andre vis, åpenbart, men det må vi forvente, sa tyskeren ifølge Liverpool Echo.

Klopp sier at han visste hvordan situasjonen var før han signerte med Liverpool, og at han ikke vil endre fremgangsmåten. 

– Det var det samme forrige år og året før der igjen. Vi har våre individuelle tilnærminger til situasjoner, og vår metode har ikke skadet oss. 

– Jeg kan ikke endre det og jeg ønsker ikke å endre det. Jeg visste at det var hvordan det gjøres da jeg kom hit, og ingenting har endret seg siden det, forklarer 53-åringen. 

Motivert gruppe

Manageren understreker at situasjonen gjør det vanskelig, men sier at det er mulig å skape en god følelse uten supporterne til stede. 

– Situasjonen har endret seg, spesielt nå, og som en fornuftig person vet jeg at det ikke er den beste tiden i livene våre, og hvorfor skal vi planlegge langsiktig da?

FORSTERKNINGER: Klopp fikk ønsket om en ny venstreback oppfylt.

FORSTERKNINGER: Klopp fikk ønsket om en ny venstreback oppfylt.

– Vi er i en god posisjon og har et godt lag. Vi snakker om motivasjon og det er selvfølgelig min jobb, guttenes jobb, og supporternes jobb. 

– Selv når supporterne ikke kan være på stadion kan vi skape en god følelse sammen. 

Mye vil ha mer

Klopp sier at supporterne aldri vil være helt fornøyde med overgangsvinduet. 

– Vi kan ikke bare hente inn fem spillere fordi folk ønsker at vi skal være travle på markedet. 

– Hvert år er det omtrent likt - jeg tror ikke jeg noen gang har kjøpt nok spillere til å tilfredsstille alle. Det var alltid «aaargh, vi trenger en til». Så langt har vår metode fungert, men det betyr ikke at den alltid vil fungere. 

Avslutningsvis forklarte Premier League-mesteren hvordan Liverpool skal følge opp suksessen.

– Vi har gjort feil tidligere og kommer til å gjøre feil igjen, men alt handler om hvilken stemning vi kan skape denne sesongen. 

– Det handler om å skape en enhet som er utrolig vanskelig å slå og å være et skikkelig lag som er klare til å lide for hverandre. Det er det viktigste, ikke hvem man kan kjøpe i et merkelig øyeblikk i livene våre. 

Lørdag kveld starter Liverpools angrep på ny suksess når laget skal til Wembley for å møte Arsenal. Kampen starter 17.30 og sendes på Viasat 4.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]