Spilte under en fersk Klopp i Mainz: – Han var en utrolig motivator

Benjamin Auers karriere ble ikke helt det mange forventet, men han fikk spille under to av de største tyske trenerne da de var ferske i faget sitt.

28. aug 2020 kl 21.50 Øystein Tronstad

– Først og fremst så ble jeg varmt ønsket velkommen av han og av hele klubben. Jürgen var fortsatt i startgropa av karrieren sin men selv da så var han en utrolig motivator. I tillegg så hadde han alltid nye ideer, sier tidligere Mainz-spiller Benjamin Auer til Goal.

Auer la opp i 2015 men var en gang et lovprist talent. Han scoret fem mål for Tyskland i U20-VM i 2001. Samme år som Jürgen Klopp tok fatt på sin første trenerjobb i Mainz. Året etter ble Auer hentet til klubben.

2005: En yngre Jürgen Klopp sammen med Benjamin Auer etter at sistnevnte har scoret to mål i UEFA-cupen.

2005: En yngre Jürgen Klopp sammen med Benjamin Auer etter at sistnevnte har scoret to mål i UEFA-cupen.

Allerede da visste Auer hvordan det var å jobbe under en spesiell trener. Før han kom til Mainz var han innom Borussia Mönchengladbach og Karsruher. I sistnevnte hadde han Joachim Löw, den sittende tyske landslagssjefen, som trener. 

– Han var veldig innovativ. Treningsmetodologien vi hadde der under han var milevis foran alt kjent kjente til fra før. Han hadde en spesiell måte å snakke på. Måten han poengterte setningene på, det er fortsatt noe jeg husker den dag i dag.

Klopp har senere vunnet Bundesliga, Champions League og Premier League mens Löw har vunnet VM.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]