– Jeg må innrømme at det ikke så særlig bra ut i store deler av kampen

Jürgen Klopp mener den harde treningen må ta skylden for at den siste testen før Community Shield-kampen mot Arsenal ikke ble spesielt vellykket.

25. aug 2020 kl 19.20 Einar Kvande

Liverpool ble tatt skikkelig på senga av et aggressivt Red Bull Salzburg, og vertenes Patson Daka ble tomålsscorer før kvarteret var passert på stadionuret. Men etter pause satte Jürgen Klopp innpå Rhian Brewster etter drøye timen, og tenåringen ble Liverpools redningsmann med to flotte scoringer på Red Bull Arena.

Liverpool-troppen reiser nå hjem fra treningsleiren i Østerrike etter 3-0 seier over Stuttgart og 2-2 mot RB Salzburg i treningskampene, og allerede på lørdag starter alvoret med Community Shield-kamp mot Arsenal på Wembley. Liverpool-sjefen innrømmer at han ikke var helt fornøyd med generalprøven i Salzburg.

– Jeg må innrømme at det ikke så særlig bra ut i store deler av kampen. Jeg både burde og kunne ha forutsett dette, på bakgrunn av det vi har gjort på trening. Vi har hatt en veldig god treningsleir, der øktene har vært veldig bra. Guttene har sett skarpe ut, men i dag var selvsagt dagen da vi hadde tunge bein, sa Klopp til Liverpoolfc.com etter 2-2 kampen.

– I tillegg spilte vi for komplisert, og slo feil pasning til feil person på feil tidspunkt. Jeg burde også ha skjønt at vi ikke burde hatt en kamp på vei hjem fra treningsleir. Det tror jeg aldri har fungert for meg i hele min karriere som manager! Jeg ønsket å møte problemer i dag, ikke akkurat de problemene vi fikk, men jeg ønsket at vi fikk problemer å bryne oss på. 

– Da vi satte inn ungguttene og Millie, trengte vi ikke lenger å tenke på problemene vi hadde hatt tidligere i kampen. Da måtte vi bare finne noen løsninger. Vi scoret to mål, to supre mål fra Rhian. Den andre scoringen var briljant av ham, og den første scoringen ble strålende satt opp av Taki og Millie. 

– Vi ga dem to lettkjøpte mål. De fikk målene alt for enkelt, og det satte sitt preg på kampen. De fikk selvtillit, forsvarte seg dypt, og slike ting. Det er normalt. Som sagt likte jeg ikke kampen spesielt godt, men vi kan dra nytte av den uansett.

Må bli mer involvert i spillet

Manageren lot seg imponere av innbytter Brewster, som gjorde to mål i løpet av den halvtimen han fikk på banen.

– Rhian er en ung gutt, og det er han klar over. Han kan fortsatt lære mye, men han er den fødte målscorer. Han må bli mer involvert i spillet når han er på banen, men i de avgjørende øyeblikkene er han 100 prosent tilstede. Det har jeg virkelig sansen for. Han er en vidunderlig gutt, så alt er bra. Dersom du scorer tre mål på to kamper, så er ikke det dårlig uttelling akkurat. Det er fint.

To en halv uke til med preseason

Etter endt treningsleir i Østerrike ser nå manageren frem mot lørdagens Community Shield-match mot Arsenal på Wembley.

– Det er bare fire dager til første mulighet til å vinne et trofé. De fire dagene må vi bruke til restitusjon. Vi kan ikke komme med så mye nytt på trening nå. Alt vi har gjort har vært med tanke på å forberede seg på den kommende sesongen, og å forberede seg til den første kampen. Men preseason er faktisk ikke over før om to og en halv uke, når vi spiller den første ligakampen mot Leeds. Men vi skal være så klare som mulig for denne Community Shield-kampen også. Vi bør spille bedre enn i dag. Da vil vi ha en sjanse. Vi kommer til å spille bedre enn i dag, og det er bra. 

– Oppholdet i Østerrike har vært veldig bra. Hotellet var topp og organiseringen perfekt. Vi kunne gjøre det vi ønsket, og det vi måtte gjøre. Det var virkelig hyggelig med supportere inne på stadion i dag. Det var en ny erfaring etter lang, lang tid, uten. Det utgjør selvsagt en forskjell stemningsmessig, og forhåpentligvis får vi til noe slikt i England igjen snart også.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]