President-kandidat i Barcelona:– Har hatt flere samtaler med Klopp

Mannen som ønsker å bli ny Barcelona-president har Jürgen Klopp som sin drømmesignering.

24. aug 2020 kl 08.53 Øystein Tronstad

Det bygger seg opp til storm i Barcelona og president Josep Maria Bartomeus dager virker å gå mot slutten. Når det er valg neste år er Victor Font, Lluis Fernandez Ala og Jordi Farré aktuelle kandidater. Sistnevnte har sett seg ut en viss tysker.

– Hvis det fungerer med Koeman og han gjør det bra så vil han selvsagt fortsette. Han er den personligheten som klubben trenger akkurat nå. Han er en Barcelona-legende og det er et stort øyeblikk. Jeg ønsker han alt det beste fordi utfordringen er stor, sier Farré til Diario Sport.

Som tidligere landslagstrener for Nederland skal Ronald Koeman ha sett seg ut Liverpools Georginio Wijnaldum som en energi-innsprøytning i Barca.

HANDLET STORT OG DYRT: Tre av Blaugranas dyre signeringer i nyere tid, Luis Suárez, Arturo Vidal og Philippe Coutinho.

HANDLET STORT OG DYRT: Tre av Blaugranas dyre signeringer i nyere tid, Luis Suárez, Arturo Vidal og Philippe Coutinho.

Farré stilte som president-kandidat også i 2015 da Barotomeu vant med 54,6 prosent av stemmene. Skulle 44-åringen vinne denne gangen så har han lagt merke til Liverpools revolusjon de siste sesongene.

– Vi har et veikart som vi navigerer etter og vi har alt hatt flere samtaler med Jürgen Klopp. For oss så virker det klart at Braca trenger en sånn type trener.

Slik Klopp har gjort det på Merseyside så er det ikke rart om alle storklubber vil ha en prat med han. Det er heller ikke første gang at katalanerne ser til Liverpool for å fornye seg. Philippe Coutinho, Javier Mascherano og Luis Suárez er store overganger i nyere tid, men i Barcelona er det ikke små justeringer som kreves.

– Mye, ting har ikke blitt gjort bra. Ingen har klart å se at stallen trenger et generasjonsskifte. Det som heller har skjedd er at spillere har fått fornyet uten å møte logiske kriterier. Det som skulle ha blitt gjort over tid må nå gjøres brått og på en mer traumatisk måte.

Jürgen Klopp har tidligere ytret at han ønsker et friår fra fotballen etter at den nåværende kontrakten hans går ut. Han er åpen for at Liverpool-jobben kan bli hans siste.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]