I kveld blir det avgjort hvem som overtar Liverpools troneNeymar: – Liverpool har spilt den beste fotballen i Europa de siste årene

Liverpool har seks titler i Europa og kan bli tangert av Bayern München i dag, men Paris Saint-Germain har latt seg inspirere av de røde og er en tøff motstander.

23. aug 2020 kl 14.29 Øystein Tronstad

Bayern München kan ta sin sjette europacup-seier og tangere Liverpool, eller så tar Paris Saint-Germain sin første. 21:00 i kveld avgjøres Champions League på Estádio da Luz i Lisboa og Bayern er kanskje favoritt etter å ha vunnet samtlige av sine kamper i turneringen så langt.

Kommer han?

Thiago Alcântaras lag har i tillegg øst inn mål og slått Røde Stjerne 6-0, Tottenham 7-2, Barcelona 8-2 og Chelsea 4-1 (7-1 sammenlagt). 

Ikke minst så er det mange Liverpool-fans som lurer på om forhandlingene om Thiago vil tilta etter at tyskerne er ferdige med sin 2019/2020-sesong. Det er hvertfall det den tyske avisen Bild hevder.

29-åringen er lysten på å prøve noe nytt etter å ha vunnet ligatitler i både Spania og Tyskland. Han har kontrakt med den tyske seriemesteren til 2021.

HAR SIN EGEN STJERNETRIO: Det har løsnet for PSG og den unge superstjernen Kylian Mbappé, rekordkjøpet Neymar og den tidligere Manchester United-spilleren Angel Di Maria.

HAR SIN EGEN STJERNETRIO: Det har løsnet for PSG og den unge superstjernen Kylian Mbappé, rekordkjøpet Neymar og den tidligere Manchester United-spilleren Angel Di Maria.

Franskemennene er ikke så mye dårligere og scoret fem ganger mot både Club Brugge og Galatasaray i gruppespillet. 

Hovedstadslaget har faktisk scoret i 34 Champions League-kamper på rad(!), hvilket er rekord (delt med Real Madrid 2011-2014). Siste lag som hindret Mbappé & Co å score var Manchester City i april 2016.

I sluttspillet har de store stjernene stått frem og Neymar scoret både borte og hjemme mot Borussia Dortmund, og han var sentral da pariserne slo ut Atalanta og RB Leipzig på veien til finalen.

Sammenligner med Liverpool

Tidligere trener og spiller for Luis Fernández sammenligner lagets stjernetrio, Neymar, Mbappé og Di Maria, med Liverpools tre på topp.

– Den kvelden så var det Jürgen Klopps Liverpool med Mané, Firmino og Salah jeg så i måten de presset på topp. Jeg likte press-spillet og hvordan de bevegde seg. Stemningen var god og organiseringen perfekt. Det var veldig tydelig på det andre målet, keeperen gjør en feil og de er der, alle tre, sa Fernández til franske L'Equipe etter at Leipzig var slått i semifinalen.

At elementer mellom Klopps Liverpool og Tuchels Paris SG kan sammenlignes er ikke overraskende. Tyske Thomas Tuchel tok over Mainz etter at Klopp dro til Dortmund. Da Klopp senere forlot Borussia Dortmund så ble Tuchel igjen etterfølgeren hans. I mai 2018 tok han over den franske storklubben.

Lagene har også målt krefter i gruppespillet i Champions League 2018. Liverpool vant 3-2 på Anfield mens franskmennene vant 2-1 på Parc des Princes.

BLIR HAN LIVERPOOL-SPILLER: Thiago jubler med sensasjonen Alphonso Davies og tidligere Arsenal- og West Bromwich-spiller Serge Gnabry.

BLIR HAN LIVERPOOL-SPILLER: Thiago jubler med sensasjonen Alphonso Davies og tidligere Arsenal- og West Bromwich-spiller Serge Gnabry.

Neymar er imponert over Klopp

Superstjernen Neymar er en av dem som har latt seg imponere av Jürgen Klopps lag og finner inspirasjon i Liverpool. Til Daily Star sa han: 

– Over de to siste sesongene så har Liverpool spilt noe av den beste fotballen i Europa. Treneren deres har bygget et sterkt lag og jeg er sikker på at de vil kjempe igjen neste sesong.

– Forrige sesong vant de Champions League og denne sesongen vant de ligaen, så sterkt fordi de vant så komfortabelt, sier brasilianeren som kostet PSG utrolige £200 millioner.

I kveld skal han vise at han er verdt det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]