Fem ting om kampen:Briljante Brewster ble redningsmannen, da Klopps menn fikk smake sin egen medisin

Red Bull Salzburg tok Liverpool-spillerne på senga med aggressivt høyt press i første omgang, men innbytter Rhian Brewster ble redningen.

Mønstret sine sterkeste kort

Jürgen Klopp sparer ikke på kruttet i treningskampene. Trolig fordi det er så kort tid til Premier League starter igjen, samt at spillerne han akter å bruke i Community Shield mot Arsenal på lørdag skal få en skikkelig gjennomkjøring. Eneste endringen på laget fra 3-0 seieren over Stuttgart var at Georginio Wijnaldum erstattet Curtis Jones i startoppstillingen.

Med Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Joël Matip og Alex Oxlade-Chamberlain på skadelisten kunne Klopp neppe ha mønstret en sterkere startoppstilling enn han gjorde i denne kampen.

– Noen vil spille 60 minutter, andre 45. Vi bestemmer det etter at jeg har sett den første omgangen, hvem som ser mer slitne ut enn de burde, sa Klopp før kampstart.

– Vi har 3-4 dager til for å gjøre oss klare for Community Shield, så vi må sørge for at vi kan mønstre et skikkelig sterkt lag da.

Tre spillere ble byttet ut etter 45 minutter - Roberto Firmino, Naby Keita og Fabinho. Da hadde sistnevnte hatt en marerittomgang. Inn kom Takumi Minamino, James Milner og Curtis Jones. Virgil van Dijk måtte ut med en kuttskade før ti minutter var spilt av annen omgang.

Like etter timen var spilt gjorde så begge lag en rekke bytter. For Liverpool forlot Alisson, Salah, Williams, Wijnaldum, Gomez, Robertson og Mané banen. Inn kom Adrian, Harvey Eliott, Ki-Jana Hoever, Marko Grujic, Billy Koumetio, Kostas Tsimikas og Rhian Brewster.

SVAKT DEFENSIV INNSATS: Fabinho hadde ingen god ettermiddag i Salzburg.

Sløvt av Fabinho

Patson Daka satte ballen kontant bak Alisson før tre minutter var spilt, etter svært sløv defensiv innsats av Fabinho. Brasilianeren mistet ballen alt for lett i farlig område, og Daka gjorde ingen feil alene med Alisson. Fabinho ble presset av en hissig Berisha, og hans uoppmerksomhet forærte Daka målsjansen. Østerrikerne presset meget høyt i åpningsminuttene, og det virket både midtbanespiller Fabinho og forsvarsrekka dårlig forberedt på.

Før kvarteret var spilt hadde Daka blitt tomålsscorer. Salzburgs spissduo gjorde det nemlig igjen etter nok et Liverpool-balltap! Berisha kom seg fri på venstresiden, og satte fart rett mot mål. Han serverte Daka foran mål, og 21-åringen kom seg fri fra Van Dijk og doblet ledelsen med sin andre scoring i løpet av ti minutter, da han fra kloss hold satte ballen i mål via Alissons hode.

Liverpool-forsvaret virket i det hele tatt veldig usikkert i første del av kampen, og spilte på små marginer både i forhold til å sette en høy offsidelinje og i pasnings-spillet. Dette kunne fort ha gitt Salzburg enda flere sjanser enn de fikk, da deres spisser var litt for hissige på grøten og gikk unødig i offside ved et par anledninger.

Det sløve forsvarsspillet fortsatte også i begynnelsen av andre omgang, og Liverpool kan prise seg lykkelige over at et par kjempesjanser i løpet av omgangens første ti minutter ikke ble satt i mål. Spesielt da vertene lurte offside-fella og fikk en fri heading fem meter fra mål alene foran Alisson.

INGEN GOD DAG PÅ JOBB: Mohamed Salah fikk flere muligheter, men var ubesluttsom.

Salah ineffektiv - Brewster effektiv

Mohamed Salah fikk tre gode scoringssjanser i første omgang, men ble for ubesluttsom ved alle tre anledningene. På den første sjansen forsøkte han en pasning, når det naturlige valget ville ha vært å skyte, og også ved sjanse nummer to så det ut som egypteren ombestemte seg i det han skulle forsøke seg på en halv volley inne i feltet. Ved tredje anledning fikk han ballen på bakre stolpe, men klarte heller ikke da å få til noen avslutning.

Fem minutter ut i annen omgang fikk Mo så en kjempemulighet alene med keeper, dog litt skrått, men satte ballen rett i beina på den utrusende målvakten. Kanskje den største sjansen av alle han fikk, og en type mulighet som han som regel vil score på.

Flere sjanser fikk han ikke, før han ble byttet ut etter 63 minutter.

Erstatter Rhian Brewster brukte ikke mange minuttene på å markere seg, og reduserte etter å ha vært på banen i bare åtte minutter. James Milner spilte vegg med Curtis Jones, og fant 20-åringen i feltet. Han blåste ballen hardt opp i nettaket og reduserte til 2-1.

Ni minutter senere utlignet så spisstalentet, da Salzburgs keeper ikke fikk klarert skikkelig, og ballen havnet til slutt hos Brewster, som tok lærkula på halvspretten og satte den kontant i mål fra 20 meter.

LIVLIG: Sadio Mané var den som skapte mest trøbbel for Salzburg-forsvaret i første omgang.

Lagt i bakken med fri vei mot mål

Litt over midtveis i første omgang ble Sadio Mané lagt i bakken like utenfor 16-meteren, med fri vei mot mål. Jérôme Onguéné fikk gult kort da Mané fikk foten først på ballen og kom seg fri. Liverpool-angriperen satte inn et rykk akkurat idet Onguéné skulle takle. Stopperen kan prise seg lykkelig for at han slapp unna med gult kort. Liverpool fikk en meget god frisparkmulighet, som Fabinho sløste bort med å sette ballen høyt over mål.

Et par minutter før pause fikk Mané en avlsutning fra kloss hold reddet på streken, i en situasjon der han burde ha scoret. Salah mottok ballen alene nede til høyre ved dødlinjen. Egypteren så opp og fant Mané foran mål, men sistnevntes skudd gikk rett i fanget på en Salzburg-forsvarer som stod på streken.

Senegaleseren var dog Liverpools farligste offensive kort de første 45 minuttene. Etter pause var han ikke like markant, og han ble byttet ut etter en drøy times spill.

STYGT KUTT: Virgil van Dijk måtte forlate banen mens blodet rant fra et kutt ved høyre øye.

Fikk et stygt kutt ved høyre øye

Liverpool-supporterne holdt pusten da Virgil van Dijk ble liggende igjen på bakken etter en Liverpool-corner ni minutter ut i annen omgang. Nederlenderen hadde dog bare fått et stygt kutt ved høyre øye, etter å ha stanget rett inn i albuen til en Salzburg-spiller. En skade som en god lege enkelt vil klare å lappe sammen, så Virgil blir neppe lenge ute.

Nat Phillips kom umiddelbart inn som erstatter for bautaen i Liverpool-forsvaret, og klarte seg greit nok.