Klopp om Brewsters straffebom:– Hvis noen har skylden er det meg. Jeg tok avgjørelsen

Liverpools trener tar på seg skylden for Rhian Brewsters straffebom.

31. aug 2020 kl 19.43 Jens Hapnes Rege

Jürgen Klopp valgte å bytte inn Rhian Brewster like før slutt mot Arsenal for å ta et av sparkene fra krittmerket i straffekonkurransen.

På pressekonferansen etterpå la han ikke noe av skylden på 20-åringen. 

Risikabel teknikk

– Vi må alle lære og bevise at vi kan takle nederlag. Hvis han hadde scoret og en annen hadde bommet ville det ha vært det samme.

– Med hans teknikk tror jeg aldri en målvakt vil komme nær ballen i en straffesituasjon, men å bomme slik er fullt mulig, ettersom han tar mye risiko med den teknikken. Jeg har aldri sett ham bomme et straffespark tidligere, men i dag skjedde det. 

– Å takle nederlag er alltid en god lekse for fotballspillere. Dette kommer ikke til å bremse ham, mener den rutinerte treneren.

TRØSTENDE ARM: Klopp sier noen ord til Brewster etter oppgjøret mot Arsenal.

TRØSTENDE ARM: Klopp sier noen ord til Brewster etter oppgjøret mot Arsenal.

Klopp tar skylden

Liverpools trener understreker at dersom noen skal få skylden for nederlaget er det ham.

– Hvis noen har skylden er det meg. Jeg tok avgjørelsen, og det var åpenbart at det var på grunn av straffesparkkonkurransen.

– Jeg ville ha han i den posisjonen. Han har en naturlig selvsikkerhet, er en ekte avslutter og tar vanligvis veldig bra straffer. I dag (lørdag) gikk det ikke.

Klopp bommet selv et straffespark i en cup-kamp tidligere karrieren, men han sier at hele laget vil hjelpe med å løfte opp Brewster med sine egne erfaringer.

– Jeg er ikke den eneste som har bommet et straffespark i livet, så guttene vil hjelpe å løfte ham opp.

– Vi må ikke gjøre det større enn det er. Han bommet straffesparket, og vi snakket noen ord like etterpå da han forlot banen. Det er ingenting å unnskylde for. Straffekonkurransen er et lotteri, det visste vi, avsluttet tyskeren om sin unge spydspiss. 

Hva skjer nå?

Det er knyttet stor spenning til hva Klopp velger å gjøre med Brewster før neste sesong.

Det unge talentet herjet på utlån i Swansea, og etter hans gode prestasjoner i Wales og i pre-season mener flere at han er klar til å bidra i stedet for Divock Origi, som har vært ute i store deler av pre-season.

20-åringen har blitt linket til flere klubber i de siste ukene, men det mest sannsynlige destinasjonen for et eventuelt utlån virker å være Sheffield United under Chris Wilders ledelse. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]