Liverpool må selge spillere for å kunne kjøpe Thiago

Klopp ønsker nye ansikter på treningsfeltet, men Liverpool taper penger for hver kamp som spilles bak lukkede dører.

31. aug 2020 kl 17.09 Jens Hapnes Rege

Liverpool kunne ikke signere Timo Werner grunnet Korona-virusets påvirkning på økonomien, og mye kan tyde på at de heller ikke kan finansiere en avtale for Bayern Münchens Thiago Alcantara. 

Troverdige Mark Ogden i ESPN skriver at det er større sannsynlighet for at Man City signerer Lionel Messi og/eller at Man United signerer Jadon Sancho enn at Liverpool signerer den spanske landslagsspilleren. 

Klopp ønsker nye ansikter på feltet

Å signere en verdensklasse-spiller med erfaring fra Bayern, Barcelona og Spania for så lite som 27 millioner pund ville vanligvis ha vært en grei avtale å få i land, men Korona-virusets påvirkning på klubbkassen gjør det vanskelig.

At den 29 år gamle midtbanespilleren ikke passer profilen til Klopps tidligere signeringer har ikke betydning. 

DRØMMER OM LIVERPOOL: Det er ingen tvil om hvor Thiago ønsker å spille.

DRØMMER OM LIVERPOOL: Det er ingen tvil om hvor Thiago ønsker å spille.

Klopp skal ønske å friske opp en stall som bare har signert tre senior-spillere siden Champions League-triumfen - Adrian, Takumi Minamino og Kostas Tsimikas. 

Tyskeren vet at han trenger nye ansikter for å øke konkurransen for posisjonene i laget, og for å forsikre at spillerne ser at klubben ønsker å bygge på suksessen. 

Må selge for å kjøpe

Realiteten på Anfield skal være at ingen store kjøp vil bli gjort med mindre spillere selges for en god pris og at spilleren frigjør midler på lønningslisten, skriver Ogden. 

Harry Wilson, Marko Grujic og Xherdan Shaqiri er blant spillerne som Liverpool lytter til bud for, men i det Korona-påvirkede markedet står ikke kjøperne på rekke og rad. 

Liverpool mister omlag tre millioner pund hver gang Anfield er vertskap for kamper bak lukkede dører og som alle andre lag i Premier League må de betale rundt 20 millioner pund til TV-selskapene grunnet Korona-avbruddet.  

Før 2020/21-sesongen er i gang er Liverpool allerede 30 millioner i underskudd i forhold til de tenkte inntektene. Det tallet øker for hver kamp som spilles bak lukkede dører.

ØNSKES SOLGT: Wilson og Grujic kan frigjøre midler.

ØNSKES SOLGT: Wilson og Grujic kan frigjøre midler.

Blir Wijnaldum nøkkelen?

Det skal imidlertid være en nøkkel som kan låse opp «Thiago-døren», men den holder Gini Wijnaldum. Nederlenderen er en nøkkelspiller i Klopps mesterlag, men har under ett år igjen på kontrakten. 

Barcelona skal være interessert i 29-åringen - hans tidligere landslagssjef Ronald Koeman beundrer hans stabilitet og allsidighet - men Wijnaldum skal ikke ha det travelt med å forlate Anfield.

Dersom Wijnaldum blir kan ikke Liverpool signere Thiago, men dersom han bestemmer seg for å dra er det sannsynlig at sjefene på Anfield gjør et fremstøt, skriver ESPN-journalisten.

I tillegg skal det være muligheter for at Liverpool henter midtbaneeleganten dersom de sportslige resultatene er dårlige i sesonginnledningen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]