Viktige spillere blir hjemme på Melwood for å trene - se hvem som blir opptatt med landskamper denne uken

Liverpool får beholde flere spillere på Melwood enn de vanligvis gjør i en landskampuke.

31. aug 2020 kl 15.37 Einar Kvande

Jürgen Klopp ville nok elske å kunne lede en full tropp på treningene denne og neste uke, så tett inn mot ligastarten mot Leeds lørdag 12. september, men Liverpool-manageren kan i det minste trøste seg med at han ikke trenger avgi så mange landslagsspillere som han gjør i en normal landslagsuke.

Selvfølgelig er det et minus for Klopp at han må unnvære en rekke spillere den kommende drøye uka, men trøsten er at det kun er de europeiske nasjonene som spiller landskamper nå i begynnelsen av september.

Det betyr blant annet at Liverpools faste angrepstrio får trene som normalt på Melwood. Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino får dermed en nærmest ideell oppladning til ligaåpningen mot Leeds. Det samme gjelder Alisson Becker, Fabinho og Naby Keita. 

Fem som startet Community Shield skal spille landskamper

Jürgen Klopp må likevel unnvære hele fem av de som startet Community Shield-matchen mot Arsenal, inkludert hele forsvarsrekka bestående av Neco Williams, Joe Gomez, Virgil van Dijk og Andy Robertson. Femtemann er Georginio Wijnaldum.

Wales er den nasjonen som samler flest Liverpool-spillere i A-landslagstroppen, med Neco Williams, som er innkalt på A-landslaget for første gang, Harry Wilson og Ben Woodburn. Williams er forøvrig en av ni spillere som har startet alle Liverpools tre preseason-kamper, inkludert Community Shield.

Finland v Wales kan du se på TV 2 Sport Premium torsdag 3. september klokken 20.45, mens Wales v Bulgaria blir sendt på TV 2 Sport 1 søndag 6. september klokken 15.00. Begge disse to Nations League-kampene i gruppe B går også på TV 2 Sumo.

Gareth Soutgate har plukket ut Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez til å representere England, selv om førstnevnte gikk glipp av Community Shield-kampen på lørdag på grunn av en skade. Med Harry Maguire ute av troppen er det større sjanse for at Gomez vil få spilletid enn det ellers ville ha vært. Jordan Henderson er som kjent uaktuell til landskampene på grunn av en skade, og Liverpool-kapteinen vil fortsette rehabiliteringen på Melwood.

England spiller to bortekamper i Nations League gruppe A. Først mot Island på lørdag, og så i Danmark på tirsdag. Oppgjøret mellom Island og England lørdag klokken 18.00 blir vist direkte på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo. Danmark v England tirsdag 8. september klokken 20.45 går på de samme to kanalene.

Nederland har også to Liverpool-spillere i troppen til sine Nations League-kamper i gruppe A mot Polen og Italia. Begge kampene spilles i Amsterdam.

Georginio Wijnaldum og Virgil van Dijk kan du se i aksjon mot Polen på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fredag klokken 20.45, mens du ser dem på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo i kampen mot Italia mandag 7. september til samme tid.

Skottland-kaptein Andy Robertson skal lede sine tropper mot Israel på hjemmebane fredag kveld, før de skal spille i Tsjekkia mandag.

Liverpools venstreback ser du direkte på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo når Skottland er vertskap for Israel i Nations League gruppe B fredag klokken 20.45, mens Tsjekkia - Skottland går på de samme kanalene mandag 7. september klokken 20.45.

Nysignering får ikke arbeidsro

Nysigneringen Kostas Tsimikas vil heller ikke få arbeidsro på Merseyside, men må reise ut i den store verden. 24-åringen vil kunne plusse på sine tre landskamper i Hellas sine bortekamper mot Slovenia og Kosovo.

Hellas spiller i gruppe C i Nations League, og man se begge kampene på TV 2 Sumo. Slovenia-kampen spilles torsdag klokken 20.45, mens kampen i Kosovo spilles søndag til samme tid.

Marko Grujic og Serbia skal ut i kamper mot Russland og Tyrkia i gruppe B i Nations League. 

Begge Serbias kamper blir vist på TV 2 Sumo. Serbia v Russland spilles torsdag klokken 20.45, mens Serbia v Tyrkia går søndag til samme tid.

Xherdan Shaqiri ville ha vært i Sveits-troppen om han ikke hadde vært skadet, mens Divock Origi er tatt med Belgia-troppen selv om han er skadet.

Belgia spiller borte mot Danmark og hjemme mot Island, i samme gruppe som England. 

TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo sender Danmark v Belgia lørdag klokken 20.45, mens tirsdagens kamp mot Island ikke blir vist på norske skjermer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]