«Han er i ferd med å bli en av de mest ettertraktede spillerne i dette transfervinduet»

Beholde ham i egen tropp, eller låne ham ut? Det er blitt Liverpools dilemma når det gjelder Rhian Brewster.

28. aug 2020 kl 09.04 Einar Kvande

Etter tre mål på to treningskamper er Rhian Brewster blitt et hett navn på transfermarkedet. Liverpool virker å ha planlagt et nytt utlån av den unge spissen den kommende sesongen, og lokalavisen The Star i Sheffield rapporterte i går at samtalene om et låneopphold hos Sheffield United er kommet langt. Men kan Brewsters gnistrende form under preseason ha fått Jürgen Klopp på andre tanker?

Stuart James og James Pearce hos The Athletic mener det er flere spørsmål enn svar rundt situasjonen til Brewster akkurat nå. 20-åringen er i ferd med å bli en av de mest ettertraktede spillerne i dette transfervinduet, men han kan også bli utrolig god å ha i bakhånd for Liverpool.

I fjor imponerte Brewster med 11 mål på 22 kamper på lån hos Swansea i Championship. Det er ikke tvil om at det faller naturlig for 20-åringen å score mål. Et av spørsmålene som Jürgen Klopp må finne svaret på, er om han allerede nå er et bedre alternativ på benken for Liverpool enn Divock Origi.

Listen av klubber som ønsker å låne Brewster den kommende sesongen er lang. Sheffield United er allerede nevnt, og The Athletic nevner også Aston Villa, Newcastle, Burnley, Brighton, Crystal Palace og Fulham i Premier League, samt Norwich, Bournemouth, Watford og Swansea i Championship.

Har imponert på trening

The Athletic slår fast at for hvert mål Brewster scorer for Liverpool, gjør han det vanskeligere for klubben å låne ham ut. I tillegg skal 20-åringen ha imponert stort under treningsøktene i sommer også. 

Selv ønsker spissen helst å spille for Liverpool de kommende månedene.

– Alle helst ønsker jeg å spille for Liverpool neste sesong, uttalte han nylig til podcasten The Beautiful Game. 

– Jeg ønsker å kjempe om en plass på laget. Hvem ønsker ikke å spille for de regjerende mestrene? Jeg ønsker egentlig ikke et nytt utlån, men dersom det viser seg å være det beste for utviklingen min, så kommer jeg til å gjøre det. Men aller helst ønsker jeg å spille for Liverpool. Å være deres spiss. 

The Athletic mener at nøkkelordet i så måte blir spilletid. Det er ikke tvil om at det er viktig for 20-åringens utvikling at han får spille masse førstelagsfotball den kommende sesongen. Det store spørsmålet er om han kan få nok spilletid i Liverpool. Divock Origi var involvert i 42 kamper i alle turneringer forrige sesong, og av disse var 14 fra start. Er Brewster klar for å overta den rollen?

The Athletic mener at Liverpool må være sikre på at en annen klubb kan gi Brewster noe de selv ikke kan, før de låner ham ut. Ellers er det ikke noe poeng å la ham gå på et nytt utlån.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]