– Seieren over Liverpool ga oss tro på at vi kan slå topplagene

Mikel Arteta mener at Arsenals seier over Liverpool i juli kan være gull verdt foran Community Shield-oppgjøret på lørdag.

27. aug 2020 kl 23.08 Einar Kvande

Den 15. juli tapte Liverpool 2-1 for Arsenal for tomme tribuner på Emirates, i det som var sesongens tredje siste kamp for Liverpools del.

– Jeg mener den seieren ga oss en flott plattform, i form av selvtillit og tro på at vi kan utfordre og slå topplagene på dette nivået, uttalte Arsenal-manager Mikel Arteta under sin pressekonferanse i dag.

Bare tre dager etter seieren over Liverpool vant Arsenal 2-0 over Manchester City i semifinalen i FA-cupen, og den 1. august ble finalen vunnet med 2-1 over Chelsea.

– Det handler som dere vet alltid om å finne en måte å vinne kampene på, og det gjorde vi mot Manchester City og vi gjorde det mot Chelsea. Jeg mener at kampen der vi slo Liverpool var øyeblikket da laget fant tonen, og fikk mer tro på seg selv.

Nykommere er aktuelle

Arteta fikk spørsmål om fansen kan forvente seg å se nykommerne Willian og William Saliba mot Liverpool på lørdag.

– Jeg vet ikke. Vi vil ta en avgjørelse i morgen når det gjelder hvem som skal spille, og hvem som vil bli involvert, men fansen vil få se våre nykommere spille mange minutter denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]