Arsenal har hatt bare to treningsøkter foran Community Shield-oppgjøret mot Liverpool

Arsenal-manageren mener at forberedelsene ikke har vært ideelle.

27. aug 2020 kl 18.50 Einar Kvande

Arsenals forrige offisielle kamp var den 1. august, og under en måned senere skal London-laget altså ut i ny kamp mot Liverpool på Wembley.

En 4-1 seier over MK Dons i en treningskamp tirsdag er den eneste testen The Gunners har hatt foran møtet med Jürgen Klopps mannskap.

– Vi har hatt to treningsøkter, så du skjønner at denne kampen kommer mitt i vår mini-preseason, uttalte Arsenal-manager Mikel Arteta under en pressekonferanse i dag.

– På den annen side har det ikke gått så lang tid siden forrige sesong, så vi har ikke tapt så mye form. 

– Dette er selvsagt ikke noe ideelt tidspunkt å spille denne finalen på, men spillerne er motiverte. Det er en ny mulighet til å vinne et trofé, og vi vil satse på å klare det.

– Det er tøft, men vi liker jobben vår, og vi er privilegerte som får jobbe i denne industrien. 

Flere spillere er uaktuelle

– Vi trengte litt tid til å reflektere over det vi gjorde i fjor, og så ikke tenke på fotball en stund. Vi har hatt mulighet til det, ikke like lenge som normalt, men nok. Spillerne virker å være i god form både fysisk og mentalt. Vi er klare til innsats. Vi har ikke noe valg. Vi har et trofé å spille om på lørdag.

Arteta må klare seg uten Shkodran Mustafi, Calum Chambers, Gabriel Martinelli og Pablo Mari mot Liverpool på lørdag, og det er også tvilsomt om Emiliano Martinez vil spille etter at han kom sent tilbake i trening fordi han har sittet i korona-karantene.

Liverpool - Arsenal i Community Shield spilles lørdag kl. 17.30, og sendes på Viasat 4 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]