Klopp om ligagullet:«Was big, is big, and will be big forever»

En BBC-dokumentar om Liverpools 30 år lange ventetid tok sosiale medier med storm søndag kveld.

31. aug 2020 kl 15.17 Mari

BBC2 viet halvannen time av søndagskvelden til en dokumentar om Liverpool Football Club og de 30 lange årene mellom klubbens to siste ligagull.

I beste sendetid fikk man servert en emosjonell, interessant og underholdende dokumentar hvor flere store navn bidro. Jurgen Klopp, samt tidligere managere som Roy Evans, Gerard Houllier og Rafa Benitez, fortalte om sin tid i klubben, og det samme gjorde tidligere spillere.

Dokumentaren ble svært godt mottatt av Liverpools supportere og journalister tilknyttet klubben, og mange har tatt til Twitter for å gi sin vurdering.

– Mitt verste øyeblikk i fotballen

Også Mohamed Salah, Jordan Henderson og Virgil van Dijk bidro, og løftet på lokket om livet som Klopp-spillere.

– Det var et av mine verste øyeblikk i fotballen, forteller Salah om øyeblikket han gikk gråtende av banen i Kiev, bare 30 minutter inn i Champions League-finalen mot Real Madrid.

– Jeg vet ikke, jeg vil ikke bli emosjonell rundt det, men det var skikkelig ille.

Salah forteller også om en middag kvelden før finalen i Champions League i Madrid i 2019.

– Jeg tror det var meg, Dejan, Bobby, Ali og Virje og Gini, og vi sa til hverandre «vi kan ikke tape to finaler på rad. Det går bare ikke.»

– Hvis vi tapte finalen er det ingen som vil huske oss, for til slutt så har vi ikke vunnet noen ting. Vi vant ikke Premier League, og så taper vi Champions League to år på rad. Det hadde vært galskap.

– Det var et enormt press, for å være ærlig.

Klopp var mer avslappet.

– Jeg har aldri vært så avslappet som i den finalen. Ok, kanskje det var fordi jeg har tapt så mange finaler, jeg vet ikke.

– Men det var helt strålende, det gutta gjorde den kvelden.

– Jeg gråt mye den kvelden

Seieren i Madrid ble en nydelig avslutning på en sesong hvor Liverpool og Manchester City jaget hverandre på tabelltopp som katt og mus. Men da den neste  sesongen ble sparket i gang var Liverpool helt overlegne.

– Jeg tror stabilitet kommer fra mentaliteten – når du fortsetter å vinne er det ingen grunn til å gjøre endringer, sier kaptein Jordan Henderson.

– Vi har et motto som vi bruker som er at «vi forsvarer oss sammen og vi angriper sammen». Det er mentaliteten i laget, forteller van Dijk.

Til slutt ble ligagullet bekreftet da Chelsea slo Manchester City. I Formby hadde Klopp tatt initiativ til at laget skulle se kampen sammen.

– Jeg gråt mye den kvelden, noe jeg ikke pleier å gjøre, sier Klopp.

– Jeg skjønte i det øyeblikket hvor mye det betydde for meg også.

– Was big, is big, and will be big forever, avslutter tyskeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]