Lokalavisen i Manchester er bekymret for at Liverpool kan være mestere når de kommer til Etihad

I den lyseblå delen av Manchester har man begynt å regne poeng for når rivalen kan krones.

21. feb 2020 kl 12.47 Torbjørn Flatin

Manchester Evening News, talerøret til City og United har nå «funnet ut» hvordan det kan hindres at Liverpool krones som nye mestere av Premier League når lagene møtes på Etihad den første helgen i april.

Det er imidlertid en del hvis her, og et stykke frem, slik ser MEN at det kan skje at City «slipper» å hylle rivalen foran sine egne fans.

Behøver 15 poeng

Manchester City har 54 poeng etter 26 kamper. De kan maksimalt få 90 poeng totalt dersom de vinner sine 12 siste kamper og får ytterligere 36 poeng.

Liverpool har 76 poeng etter 26 kamper. Med 15 poeng, fem seire, vil de få 91 poeng og ingen kan ta dem igjen på toppen av Premier League tabellen.

Liverpool har terminfestet fem kamper før bortemøtet med City – hjemme mot West Ham, borte mot Watford, hjemme mot Bournemouth, borte mot Everton og hjemme mot Crystal Palace. Den siste kampen vil imidlertid bli flyttet dersom Liverpool slår ut Chelsea i FA-Cupen. Skulle Liverpool spille alle de nevnte fem kampene, og vinne dem, da vil de være mestere etter kampen mot Palace.

City på sin side spiller mot Leicester borte, Manchester United borte, Burnley hjemme og Chelsea borte. Bare fire kamper siden hjemmekampen mot Arsenal må utsettes siden de lyseblå spiller finale i Carabao Cup. Kampen mot Chelsea vil også bli utsatt dersom Sheffield Wednesday blir slått ut i FA-Cupen.

Håpet er altså for City at man ikke taper flere poeng enn Liverpool fremover, i deres øyne at man helst taper mindre selvsagt, og at Liverpool går videre i FA-Cupen.

Da behøver man ikke å stille opp for å applaudere Liverpool ut på banen i april, men heller å ha muligheten til å utsette ytterligere det man i Manchester nå ser på som nærmest uunngåelig – at Liverpool blir ligamester.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]