Brendan Rodgers tror ikke City-etterforskning vil gi hans røde lag ligagull på etterskudd

Rodgers var manager da Liverpool ble slått på målstreken av Manchester City i sesongen 2013-14.

21. feb 2020 kl 10.30 Torbjørn Flatin

Den tidligere manageren på Anfield trekker på skuldrene når han blir konfrontert med at Manchester City også vil bli etterforsket av Premier League i kjølvannet av brudd på reglene om Financial Fair Play, som kan medføre utestengelse fra Champions League i to sesonger fra UEFA.

Premier League kan i ytterste konsekvens frata City ligapoeng under de sesongene de skal ha brutt reglene, inkludert i sesongen 2013-14 da de lyseblå fra Manchester vant med 86 poeng foran mannskapet til Brendan Rodgers som sikret seg 84 poeng.

- Det er kjørt. Det som skjedde har skjedd, det vil ikke forandre noe for meg, sier Rodgers til Daily Mail før kampen mot nettopp Manchester City på lørdag kveld.

- Vi konkurrerte mot et fantastisk Manchester City lag og vi kom akkurat til kort, men det tar ikke bort noe av det vi gjorde det året.

- Dette er noe jeg ikke bruker tid til å bekymre meg over. Jeg kan ikke se at det vil skje for å være ærlig, fortsetter Rodgers om muligheten for at regelbrudd kan gi tilbakevirkende kraft i form av fratrekk av poeng.

Vil styrke City

Leicester ligger pr. i dag på 3. plass i Premier League, fire poeng etter Manchester City og ni poeng foran Chelsea på 4.plass.

Lørdag kl 18.30 tar Leicester i mot City og Rodgers frykter at sjokknyheten om utestengelsen fra Champions League, men mulighet til å anke saken, kan slå tilbake mot dem.

- Slike situasjoner hvor det blir stilt spørsmål om klubben vil galvanisere dem som tropp. Spillerne vil bli sterkere, det er jeg rimelig sikker på, forklarer Brendan Rodgers.

- De vil være fast bestemte på å avslutte sesongen så sterkt som mulig i alle turneringer som de er med i.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]