Karakterboka 2019/2020: Vurderingen av en rød seiersmaskin

Etter 30 år greide vi det endelig, og det kunne ikke ha blitt gjort på en mer overbevisende måte. Med et lag som kanskje var mer spektakulært de foregående sesongene, men som nå er blitt mer komplett.

Straks begynner en ny sesong. Vi ba Dave Usher gå gjennom laget fra forrige sesong.

Vi er blitt mer bestemte, mer voksne, vanskeligere å slå, og det hele har ført til mer suksess. Det er vidunderlig, og det har ført til det en kan hevde er den største triumfen i klubbens historie. Kanskje har vi ikke vært like underholdende å se på, de på topp har ikke scoret like mange mål, som i og for seg har liten eller ingen betydning når vi isteden er blitt mentale monstre, men det kan fort påvirke en som skal sette spillernes karakterbok for sesongen.

Dette er nå et lag i verdensklasse, heller enn et lag som bare er veldig bra og er avhengig av ekstremt talentfulle individualister. Et godt balansert lag uten svake punkter, et lag som kan vinne selv når det har en dårlig dag.

Vel, det var ikke lett, men her er min vurdering av spillernes innsats da Liverpool vant Premier League i 2019/20.

Spillerbørsen på Liverpool.no er basert på gjennomsnittskarakterer og børsen er satt fra kamp til kamp. Dermed vil den naturligvis ligge langt under totalinntrykket for sesongen. Folkebørsen er karakterene satt av leserne på Liverpool.no.

ALISSON BECKER 9

Kamper: 37 fra start + 0 som innbytter (29 i PL). Assist: 1 (1 PL).

Spillerbørsen Liverpool.no: 7,03.
Folkebørsen Liverpool.no: 7,54.

Denne karen har helt forandret hvordan jeg ser på keepere. Tidligere vurderte jeg alltid keeperen ut fra de glimrende redningene de gjorde, men for Alisson dreier det seg om de glimrende redningene han ikke behøver å gjøre. Du ser ham sjelden strekke seg ut i full lengde da det er sjelden han behøver å gjøre det.
Det er det som skiller ham fra slike som Hugo Lloris og David de Gea. De to gjør langt flere spektakulære redninger enn det Alisson gjør, men de gjør også langt flere tabber. Alisson gjør sjelden noen feil, men fordi han er så stødig når det kommer til teknikk og posisjonering, er det sjelden han behøver å ta frem redninger av verdensklasse. Den eneste årsaken til at jeg ikke har gitt ham en tier, er fordi han ble skadet to ganger og til slutt endte det opp med å bli kostbart. Det kostet oss avansement i Champions League at Alisson var ute med skade.
Han er den beste i verden, og Jan Oblak er den eneste andre keeperen som er med i den diskusjonen. Bare sørg for at du er skadefri, big man, ok?

ADRIAN 6,5

Kamper: 16+2 (9+2 i PL) Mål: 0. Assist: 0.

Spillerbørsen Liverpool.no: 6,12
Folkebørsen Liverpool.no: 5,78

Rollen som vikarkeeper er utrolig vanskelig å fylle. Hvis du har en ung keeper med kvalitet, da ønsker du ikke at han skal sitte på benken, og de keeperne som er gode nok til å spille og i en fortsatt passende alder, ønsker ikke å være reserve. I praksis ender du da enten opp med en veteran som nærmer seg slutten av karrieren eller noen som bare ikke er god nok til å starte for en toppklubb.
En stund virket det som at vi hadde funnet den perfekte løsningen i Adrian. Han ble kastet inn på dypt vann da Alisson ble skadet på sesongens første dag, og til hans store honnør greide han å holde fortet til brasilianeren var klar for retur igjen. Tapet av Alisson kunne ha fått vår tittelreise av skinnene før vi i det hele tatt var skikkelig i gang, men så skjedde ikke siden Adrian gjorde en så god jobb. Det var en håpløs feil mot Southampton, men vi vant kampen slik at det ikke ble kostbart, ellers var han god og spilte en tydelig rolle da Supercupen ble vunnet.
Så langt så bra, men da Alisson igjen ble skadet senere i sesongen, var det en annen historie. Adrian må få en stor del av skylden for at vi tapte mot Chelsea i FA-cupen og siden mot Atletico Madrid på Anfield noen dager senere. Adrian vil få sin fortjente vinnermedalje i Premier League. Hvorvidt han fortsatt skal være vår andrekeeper også til neste sesong, er det opp til Klopp å avgjøre, men personlig ville jeg sett etter noe annet.

TRENT ALEXANDER-ARNOLD 9

Kamper: 43+6 (35+3 i PL) Mål: 4 (4 i PL) Assist: 15 (13 i PL)

Spillerbørsen Liverpool.no: 6,69
Folkebørsen Liverpool.no: 6,68

Ganske enkelt strålende. Han har hatt nok en stor sesong og han er en fryd for øyet. Noen ganger er det lett å glemme at han fortsatt er en unggutt som allerede har oppnådd så mye. Det er ingen umulig tanke at Trent en gang kommer til å overgå Steven Gerrard.
Hans innlegg fra kanten er sensasjonelle, men hans tversoverpasninger er om mulig enda bedre. Disse raske spillvendingene, når han med snert finner Robinson, er en særdeles viktig del av vårt spill og bidrar til at det er svært vanskelig å forsvare seg mot oss. Det beste eksempelet kom i hjemmeseieren mot Man City, hvor Trent fant Robbo som igjen slo en cross som Salah headet inn. Det vekket minner om den berømte scoringen til Terry McDermott mot Spurts tilbake på 70-tallet. Intet mindre enn vidunderlig.
Det er fortsatt mulig å gi litt trekk for et og annet tvilsomt defensivt øyeblikk, men samtidig føler jeg at Trent er en langt bedre forsvarsspiller enn mange gir ham kreditt for, og at han må betale for at han er så mye involvert fremover. Det snakkes om at han kan gjøre enda mer nytte for seg på midtbanen, også fordi det er en fremadstormende Neco Williams, men personlig er jeg skeptisk. Han er en av verdens beste backer nå, hvor bare Kevin De Bruyne har flere assist i Premier League, så hvorfor bytte?

JOE GOMEZ 8

Kamper: 35+8 (22+6 i PL) Mål: 0. Assist: 0.

Spillerbørsen Liverpool.no: 6,29
Folkebørsen Liverpool.no: 6,57

Det eneste som synes å holde Gomez tilbake, er skader. Når han er helt frisk og i form, da er han førstevalget som partner til Virgil, og deres statistikk som par er glimrende. Både på papiret og i tankene til Klopp er det vårt midtstopperpar, men Joe synes å pådra seg minst én alvorlig skade hvert år. Det er uheldig for en fantastisk spiller som ser ut til å ha alt. Han kan måle seg med hvem det skal være på fart, han er utmerket en mot en, han har en god spenst og han er bra med ballen.
Den største utviklingen jeg synes han har hatt, er i pasningsspillet. Spesielt synes jeg han er blitt bedre til å veie sine pasninger ut mot sidene og som ofte finner en Trent på sprang fremover. Litt ujevnt spill etter avbrekket gjør at han ikke får en enda høyere score.

VIRGIL VAN DIJK 9,5

Kamper: 50+0 (38+0 i PL) Mål: 5 (5 i PL) Assist: 2 (1 i PL)

Spillerbørsen Liverpool.no: 7,08
Folkebørsen Liverpool.no: 7,25

Han er bare noe helt for seg selv. Han er så god at hans eneste svakhet er at når ting blir for enkelt for ham, så hender det at han blir slurvete. Han virker nesten å bli tatt for gitt hvor god han er. Jeg mener, i fjor ble han Årets spiller og kjempet om å bli best i Europa, mens i år virker han ikke å bli vurdert på samme måte selv om han er på samme nivå.
Van Dijk har vært glimrende. Han er aldri skadet, han taper ingen dueller om det er i lufta eller på bakken, han scorer mål, han sender avgårde pasninger på 40 meter som om det skulle vært Xabi Alonso. I realiteten gjør han alt, og derfor undrer jeg meg over hvorfor han ikke nevnes når det snakkes om de store spillertrofeene …
Jeg begynner å mistenke at han er blitt så mye bedre enn de andre at det er blitt kjedelig. Kanskje er jeg skyld i det selv siden han heller ikke er min Årets spiller. Likevel kan det faktisk være at han er planetens beste fotballspiller for øyeblikket. Tenk å få ham for £75M, som er århundrets ran.

JOËL MATIP 8

Kamper: 11+2 (8+1 i PL) Mål: 2 (1 i PL) Assist: 0

Spillerbørsen Liverpool.no: 6,36
Folkebørsen Liverpool.no: 5,72

Dette er en veldig, veldig bra spiller. Dessverre er han også veldig, veldig sårbar. Dersom han kunne holde seg skadefri, ville det bli virkelig vanskelig for Jürgen Klopp å velge mellom Matip og Gomez. De er veldig forskjellige spillere, men begge kan spille sammen med Virgil og danne det beste midtstopperparet i ligaen.
Joël Matip hadde en virkelig bra periode i andre halvdel av forrige sesong og har vært utmerket i de kampene han har spilt denne sesongen. Når hadde han sist en dårlig kamp? Jeg kan ærlig talt ikke huske det. Han er solid, en som er til å stole på og er kraftig undervurdert. Trolig har det med at han er en så stille og beskjeden kar som skyr publisitet.
Han har noen herlige raid fremover, men for meg er det hans skarpe pasningsspill som finner føttene til angriperne som er det mest iøynefallende. Som sagt, en topp spiller.

DEJAN LOVREN 6

Kamper: 14+1 (9+1 i PL) Mål: 1 (0 i PL) Assist: 1 (1 i PL)

Spillerbørsen Liverpool.no: 6,21
Folkebørsen Liverpool.no: 6,05

Kroaten var nær ved å forlate klubben sist sommer, og det var plenty av fans som ønsket at så hadde vært tilfellet. Jeg har imidlertid alltid vært mer fan av Lovren enn de fleste, og det å beholde ham synes for meg å være en god idé. For all kjeften han får, jeg utfordrer alle til å nevne et bedre fjerdevalg hos noen klubb i Premier League. Du behøver dybde i troppen, ikke minst med den skadehistorikken som Gomez og Matip har, og Lovren bidrar til det. Han synes også å ta kritikken fint og er en bra mann i garderoben, samt at han er kompisen til Mo Salah.
For meg spilte han utmerket sammen med van Dijk i andre halvdel av 2017/18, men problemet er når han er ut og inn av laget slik som har vært tilfellet de siste månedene. Det er den berømte rytmen som Klopp snakker om. Hvis Lovren ikke har den, da aner du at det kan vente en katastrofekamp rundt det neste hjørnet. Slik som mot Watford, hvor stakkars Dejan syntes å få hele skylda for hva som var en elendig kamp fra så godt som alle og enhver.
Når det er sagt, han har ikke hatt noen god sesong, og selv jeg, en av hans største fans, har til tider følt meg mindre sikker med ham på banen. Et typisk eksempel var mot Everton på Goodison, som ikke hadde vært i nærheten av å true Liverpools mål med Matip på banen, men så begynte å pøse baller mot Lovren og med ett ble det situasjoner.

ANDREW ROBERTSON 9

Kamper: 46+3 (34+2 i PL) Mål: 3 (2 i PL) Assist: 13 (13 i PL)

Spillerbørsen Liverpool.no: 6,70
Folkebørsen Liverpool.no: 6,82

Min nåværende favorittspiller og på god vei til å bli min tidenes favoritt, gjennom å erstatte min favoritt fra guttedagene som var Paul Walsh. Jeg bare elsker denne gutten. Han er hjertet og sjelen i dette laget og representerer alt det gode som vi ser på og utenfor banen. Du kan telle hans dårlige kamper på én hånd siden han er uforsonlig stabil, og det han dekker opp med sin løping opp og ned på venstresiden, er nesten det samme som å ha en ekstra mann ute på gressmatta.
Hans sene utligning på Villa Park var et av sesongens høydepunkt, og han er en av våre viktigste spillere siden han er umulig å erstatte. Delvis fordi det er ingen naturlig vikar for Robbo i troppen, men også fordi han trolig er den beste venstrebacken i verden for øyeblikket.  Du kan bare ikke erstatte det.

FABINHO 8

Kamper: 32+7 (22+6 i PL) Mål: 2 (2 i PL) Assist: 4 (3 i PL)

Spillerbørsen Liverpool.no: 6,59
Folkebørsen Liverpool.no: 6,47

Ved sesongstart hadde jeg en snikende følelse av at Fabinho kom til å bli Player of the Year. Hvis du ser på hans foregående år, da han endelig greide å etablere seg på laget, kunne du hevde at han var like god som noen i andre halvdel av sesongen. Jeg tror også jeg kunne fått rett dersom han ikke hadde blitt skadet.
Han startet denne sesongen glimrende, men fikk så en leddbåndskade i ankelen i november. Skaden i seg selv holdt ham ute en stund, men da han kom tilbake tok det i tillegg lang tid før han var tilbake på sitt beste. Ja, jeg vil si at det er først etter at fotballen kom i gang igjen etter viruspausen, at han har vist toppform.
Brassen er en destruktiv kraft som bare dominerer midtbanen, men samtidig er han en langt bedre fotballspiller enn mange synes å være klar over. Den lange og diagonale pasningen som han sender over hodet til motstanderens back, er blitt noe av hans varemerke, og han har begynt å skyte mer også. Glimrende spiller, kanskje den beste i verden i sin posisjon.

HØYESTE KARAKTER: Jordan Henderson og Virgil Van Dijk - begge med 9,5 poeng

HØYESTE KARAKTER: Jordan Henderson og Virgil Van Dijk - begge med 9,5 poeng

JORDAN HENDERSON 9,5

Kamper: 36+4 (26+4 i PL) Mål: 4 (4 i PL) Assist: 5 (5 i PL)

Spillerbørsen Liverpool.no: 6,94
Folkebørsen Liverpool.no: 7,14

Hvilken sesong dette har vært for kapteinen. Han er min Årets spiller, selv om jeg skal innrømme at sentimentale grunner bidrar til det valget. Realistisk er jeg ikke sikker på om han har vært bedre enn van Dijk eller Mané, men vi lever i øyeblikket, og gitt hvor han kommer fra og måten han har tiet sine skeptikere, da vil jeg si at hva han har prestert er større.
Det at han fikk løfte Champions League-pokalen forrige sesong, hjalp ham enormt. Det fjernet mye tvil blant folk angående han som kaptein og ga ham mer selvtillit. Du kan se det i måten han beveger seg på. Han er fortsatt ydmyk da det er i hans natur, men han vet nå selv at han er sjefen. Jamie Carragher sa at det samme skjedde med ham etter Istanbul og at det ga ham tro og selvtillit til å mene at han tilhørte det høyeste nivået, og det samme har skjedd med Hendo.
Du kan se hvordan han nå har en annen autoritet. Han bestemmer tempoet i vårt spill og han er lederen. Det at han byttet posisjon som følge av at Fabinho kom inn hjalp ham, og du kunne se denne sesongen når Fabinho var ute hvor mye han hadde vokst som spiller og leder.
Da Klopp etter påtrykk fra Hendo selv satte ham opp som en indreløper, kom han inn i den rollen som han trives best i, som en boks-til-boks-spiller. Likevel var han en sensasjon da han ble bedt om å fylle ankerrollen igjen.
Derfor er han sesongens beste spiller for meg, selv om konkurransen er hard med van Dijk, Mané og også backene.

JAMES MILNER 8

Kamper: 18+19 (9+13 i PL) Mål: 4 (2 i PL) Assist: 4 (2 i PL)

Spillerbørsen Liverpool.no: 6,71
Folkebørsen Liverpool.no: 6,73

Nok en solid sesong fra visekapteinen. Han skulle nok gjerne ha spilt litt mer, men når han har vært på banen, har han levert. Nerver av stål når det er snakk om straffespark har han også.
Jeg vet ikke hva jeg ellers skal føye til, for å være ærlig. Han kommer inn og gir oss nøyaktig hva vi behøver fra ham. Han er en herlig type, og jeg skulle bare ønske at han var fem år yngre.

GINI WIJNALDUM 8,5

Kamper: 41+6 (35+2 i PL) Mål: 6 (4 i PL) Assist: 0.

Spillerbørsen Liverpool.no: 6,50
Folkebørsen Liverpool.no: 6,59

Jeg vet ikke om noen i troppen som må ofre seg på den måten som Wijnaldum gjør. Han kunne lett ha scoret 15 mål i sesongen og blitt sett på som en av de mest dødelige midtbanespillerne i Europa, bare se på hva han gjør for Nederland, men isteden gjør han grovjobben for at andre skal skinne.
Det kan være kamper hvor det gis inntrykk av at han har fått frie tøyler og han vil skape kaos hos motstanderen, og du tenker «hvorfor gjør han ikke det hele tiden?». Nå forstår jeg imidlertid at det er fordi han gjør det som Klopp ønsker fra ham. Ofte vil Gini spille en sikker pasning på tvers eller bakover og som frustrerer, men det kan være fordi noen lagkamerater er høyt oppe på banen og vi vil være i trøbbel hvis vi mister ballen, og hvis han ikke blir med inn i straffefeltet når vi angriper, er det fordi Klopp har instruert ham til å prioritere noe annet. Jeg tviler på om det er noen spiller som er mer taktisk på bølgelengde med hvordan vi spiller enn Gini Wijnaldum.
I det hele tatt begynner jeg å bli lei hvordan noen synes å mene at midtbanen er lagets svakhet, og da skal jeg holde opp hånda og skynde meg å si at jeg har nok også vært skyldig i det tidligere. Wijnaldum, Henderson og Milner er kanskje ikke så «sexy» som midtbanen til Manchester City, og vi hører stadig at «midtbanen er den opplagte lagdelen hvor Liverpool kan forsterke». Du vinner ikke Champions League og Premier League uten en sterk midtbane, så jeg mener det heller er tid for at spesielt Wijnaldum og Henderson nå blir anerkjent som en viktig del av et mesterlag.

NABY KEITA 7

Kamper: 16+11 (9+9 i PL) Mål: 4 (2 i PL) Assist: 3 (3 i PL)

Spillerbørsen Liverpool.no: 6,86
Folkebørsen Liverpool.no: 6,83

Trolig er det ingen som skiller fansen mer enn Keita om hvor god han er. Jeg forventet at han ville ta ligaen med storm da vi kjøpte ham, men det har bare ikke skjedd. Han ligner ikke den spilleren jeg forventet han ville være ut fra det jeg så av ham i Leipzig, men du kan se det talentet han har, og det gjør det utrolig frustrerende. Det er samtidig nærmest umulig å vurdere ham skikkelig siden han aldri synes å få noen lengre periode på laget, det blir hele tiden start og stopp.
Det har ikke vært noen stor sesong for ham, men han har vist nok glimt til at det fortsatt er et håp om at han vil lykkes her. Han har vært bra etter at fotballen begynte igjen, men alt dreier seg om han kan holde seg i kampform. Hvis han kan greie det og få spille mer regelmessig, da kan vi kanskje også få et endelig svar.

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN 7

Kamper: 25+18 (17+13 i PL) Mål: 8 (4 i PL) Assist: 2 (1 i PL)

Spillerbørsen Liverpool.no: 6,36
Folkebørsen Liverpool.no: 6,30

Jeg liker Ox, men jeg greier likevel ikke å se for meg ham som en regelmessig startmann. Han er en nyttig mann å ha i troppen som midtbanespiller, som ving vil jeg si at han er i praksis verdiløs. Hans styrke er å forsere fra midtbanen og fyre av skudd. Det er han veldig god til, og han har ganske ofte levert når han har fått sjansen.
Han hadde en liten periode tidlig i sesongen hvor han bidro med noen scoringer, men siden har han vært ut og inn. Han var sensasjonell borte mot Atletico Madrid og en ante mer spilletid for ham, men så satte covid-19 inn. Pausen synes å ha påvirket Ox mer enn de fleste, og nå er han tilbake på benken. For meg er han en verdifull mann å ha i stallen, men han vil kun greie å etablere seg i en førsteellever dersom han får mye spilletid som følge av skader hos de som nå er inne.

ADAM LALLANA 6

Kamper: 8+14 (3+12 i PL) Mål: 1 (1 i PL) Assist: 2 (1 i PL)

Spillerbørsen Liverpool.no: 6,17
Folkebørsen Liverpool.no: 5,94

Jeg har alltid likt Lallana. Jeg elsker å se ham spille, da han er teknisk utmerket, er god med føttene, har god balanse med en herlig rytme. Han arbeider også veldig hardt og er intelligent når han presser. Dessverre så har kroppen sviktet ham, og andre spillere har kommet foran ham i køen i tiden han har vært ute. I år har han stort sett vært skadefri, men det har likevel vært vanskelig for ham å få spilletid.
På strak arm er det eneste jeg kan huske fra ham denne sesongen utligningen på Old Trafford og at han gjorde en stor kamp mot Everton i FA-cupen da han var en ledestjerne for ungguttene.
Slik sett har han ikke bidratt med stort på banen denne sesongen, men han har en topp innstilling og Klopp elsker ham. Han fortjener sin medalje, og for min del vil jeg huske ham med glede. Hadde det ikke vært for skadene, kunne han vært en topp spiller for oss.

ROBERTO FIRMINO 7

Kamper: 43+9 (34+4 i PL) Mål: 12 (9 i PL) Assist: 13 (8 i PL)

Spillerbørsen Liverpool.no: 6,96
Folkebørsen Liverpool.no: 6,84

Er dette en for lav karakter? Det føles litt slik, men jeg sliter med å rettferdiggjøre noe høyere. Laget har hatt en utrolig sesong, og alle de som har startet kampene regelmessig, har bidratt til det, men det betyr ikke at alle dermed har vært lysende individuelt. For meg er Firmino det beste eksempelet på det.
Det er ingen tvil om hvor viktig Bobby er for laget. Han er limet som holder det hele sammen lengst framme på banen, og når han ikke spiller er det ikke helt det samme. Når han ikke har startet, da har vi vanligvis måttet bytte ham inn og som regel sett bedre ut. Når det er sagt, vil jeg igjen hevde at han ikke har hatt noen stor sesong. Han var mer stabil forrige sesong og han var mer målfarlig sesongen før det igjen. Spillemessig har han ikke vært på sitt beste, og det føles som at han er blitt byttet ut en mengde ganger denne sesongen.
Han har hatt store øyeblikk, noen store kamper også, men det har vært nokså mange kamper hvor han bare ikke har vært i nærheten av sitt beste. Hans innstilling er alltid eksemplarisk, han gjemmer seg aldri, noe jeg elsker ham for. For ofte har imidlertid hans beste arbeid vært å vinne ballen tilbake etter at han selv har mistet den. At det ble med bare ett mål hjemme på Anfield i ligaen bekymrer meg ikke noe særlig. Det som bekymrer meg, er at jeg tror han er påvirket av å ha spilt så mange kamper de tre siste årene. Han virker litt kjørt.
Jeg elsker Bobby. Han er en glimrende fotballspiller og en av de minst egoistiske jeg noen gang har sett. Jeg ønsker ikke å erstatte ham, men jeg skulle gjerne sett at han fikk mer hjelp og konkurranse. Det ville hjelpe ham mye etter min oppfatning, da det føles som at han nå behøver et og annet pusterom.

Mohamed Salah, Sadio Manè og Roberto Firmino

Mohamed Salah, Sadio Manè og Roberto Firmino

MOHAMED SALAH 8

Kamper: 45+3 (33+1 i PL) Mål: 23 (19 i PL) Assist: 12 (9 i PL)

Spillerbørsen Liverpool.no: 7,07
Folkebørsen Liverpool.no: 6,64

Dette er en virkelig vanskelig vurdering og vil trolig få meg til å se ut som en som ikke liker Salah, noe som ikke er tilfellet i det hele tatt da jeg elsker Mo. Hvis du kun ser på tall, da er Salah lett en som får 9 på en skala 1–10. Hvis du baserer på hva du ser med det blotte øyet, vil jeg trolig ende opp med 7, og derfor har jeg tatt en middelvei og endt opp med 8.
Han er noe for seg selv da han kan miste ballen mye, brenne mange sjanser, men likevel er han der oppe og kjemper om toppscorertittelen og også har et imponerende antall målgivende. Statistisk er han den beste spissen i ligaen, og når han er på, kan han være utrolig, så hvorfor sitter jeg så ofte med en følelse av at han kunne ha gjort det enda bedre?
Det kommer av hva han gjorde i sin første sesong. Han satte lista så høyt da med 44 scoringer at det er vanskelig å unngå en følelse av at han underpresterer når det «bare» blir 25 eller der omkring. Mot slutten av sesongen scoret han to mål mot Brighton, la opp til et tredje og var glimrende, mens han den neste kampen mot Burnley misset sjanser i øst og vest. Hvem er den virkelige Salah? Svaret er at han er begge deler, og faktum er at han er toppscorer for tidenes beste Liverpool-lag. Det burde vi sette pris på, men så var det de 44 målene på en sesong …

SADIO MANÉ 9

Kamper: 41+6 (31+4 i PL) Mål: 22 (18 i PL) Assist: 10 (7 i PL)

Spillerbørsen Liverpool.no: 7,17
Folkebørsen Liverpool.no: 7,11

Den eneste av supertrioen på topp som er blitt bedre sesong for sesong. Han er nå av helt europeisk toppklasse og har utviklet seg til å bli en komplett fotballspiller. Scoringer med høyre fot, scoringer med venstre fot, god i lufta, kjapp, teknisk, sterk, energisk, smart, Sadio har alt dette.
Det eneste han tidligere manglet, var stabilitet, men det er der nå. Han har hatt en stor sesong. Det er sjelden han har en dårlig kamp, og det er mulig å argumentere sterkt for at han bør være årets spiller. Hvis jeg måtte selge en av de tre fremme, ville det være vanskelig å velge, men jeg vet jeg ikke ville valgt Mané.

DIVOCK ORIGI 6

Kamper: 14+28 (7+21 i PL) Mål: 6 (4 i PL) Assist: 2 (1 i PL)

Spillerbørsen Liverpool.no: 5,85
Folkebørsen Liverpool.no: 5,53

Vi kommer alltid til å huske ham for hva han gjorde forrige sesong, men denne sesongen har vært noe av en våt kinaputt for Origi. Det er vanskelig å vise din beste form når du ikke spiller regelmessig, og med den kvaliteten de tre på topp har, vil det alltid være vanskelig å bli noe annet enn vikar. Likevel, Divock gjorde ikke i nærheten nok til å rettferdiggjøre at han burde bli tatt ut på laget oftere.
Han frustrerer meg fordi jeg mener han burde vært bedre enn hva han faktisk er. Han har alt som skal til for å være glimrende, og du ser det kun i glimt. Vi har sett ham score med glimrende headinger, vi har sett ham pirke inn mål slik store målscorere gjør, han er utmerket til å drible, han er veldig rask og han kan avslutte. Han kunne være det totale produktet, men han er det ikke. Han bruker bare ikke disse kvalitetene nok og påvirker ikke kamper nok. Han er ikke lenger noen guttunge heller, og det virker klart at det aldri helt vil skje. Jeg tror hans problem er at han ikke har tro nok på seg selv og har den egoistiske lidenskapen som skal til for å bli en av de beste, slik mange av våre andre spillere har.
Under normale omstendigheter ville jeg forventet at han kom til å forlate klubben ved sesongslutt, men med dagens situasjon tviler jeg på om vi kan få den prisen for ham som jeg vil anta han verdsettes for. Hvis han blir en sesong til, håper jeg vi kan få mer ut av ham enn tilfellet var i 2019/20, selv om jeg ikke akkurat holder pusten.