Premier League-sjefen bekymret:Frykter økonomisk katastrofe for klubbene

Premier League-sjef Richard Masters sier det går grenser for hvor lenge klubbene tåler å spille for tomme tribuner.

10. sep 2020 kl 11.19 Jens Bessesen

Etter en ny smitteøkning av koronaviruset har myndighetene i England strammet kraftig inn på tiltakene igjen. Det kan få store konsekvenser for fotballen, som hadde en plan om gradvis gjenåpning av tribunene i oktober. 

Premier League-sjef Richard Masters sier til The Times det totale tapet for klubbene kan bli på hele 1,25 milliarder pund hvis restriksjonene fortsetter. 700 millioner pund fra forrige sesong og 547 millioner pund denne sesongen, basert på planer om 25 prosent fulle stadioner. 

Statsminister Boris Johnson sa i går at planer om gjenåpning og pilottester nå blir revurdert. 

Skaper store problemer

Masters sier dette får store konsekvenser også for de rikeste klubbene. 

– Jo lenger fans holdes borte fra stadion jo verre blir de økonomiske konsekvensene, sier han ifølge The Times. 

– Det er kanskje en oppfatning av at Premier League kan tåle de økonomiske problemene for alltid, men det stemmer ikke. De enorme tapene skaper store problemer, sier Masters. 

Har avslått søknader

Tottenham hadde søkt om å få 4000 supportere inn til helgens kamp mot Everton. Manchester United har søkt om å få 12.000 supportere på kampen mot Crystal Palace 19. september. Begge søknadene er avslått. For Liverpools del er målet å åpne 25 prosent av stadion mot Sheffield United 24. oktober. 

Foreløpig har Premier League i stedet valgt å direktesende alle kampene i september. 

– Vi har tre prioriteter denne sesongen. Nummer en er å fullføre alle de 380 kampene. Nummer to er å få fans tilbake på tribunene. Nummer tre er å få fotballøkonomien tilbake på beina. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]