Klopp mener hele laget kan ta nye steg:– Det er så mange ting vi kan gjøre bedre

Jürgen Klopp vil se spillere som Naby Keita og Takumi Minamino ta steg, men sier at alle spillerne i troppen kan forbedre seg fra supersesongen.

10. sep 2020 kl 09.53 Jens Bessesen

I et intervju med BBCs Football Daily ble Jürgen Klopp spurt om overganger og andre klubbers mer aktive vindu. Men han fikk også lov til å snakke litt om spillerne som allerede er i klubben. Blant annet ble det spørsmål om han vil gi en større rolle til spillere som Takumi Minamino, Curtis Jones og Neco Williams denne sesongen.

– Og Naby Keita, som hadde sin mest jevne og gode periode for Liverpool etter lockdown. Han får en viktig rolle. Jeg vil ikke legge press på Curtis, men han har også vært veldig lovende etter lockdown og i pre-season. «Taki» visste vi ville trenge tid, og han ser nå helt annerledes ut, sier Klopp. 

Vil se forbedring hos alle

Men manageren vil se minst like mye til de etablerte førstevalgene for forbedring. 

– Det er så mange ting vi kan gjøre bedre. De som spilte fast kan forbedre seg. Jeg håper alle tar et steg opp, og vi har mange spillere som kan gjøre flere roller. Løsningen er ikke alltid å signere spillere. Det handler om å gjøre det rette i det rette øyeblikk, sier han. 

Klopp sier pre-season har gått bra, omstendighetene tatt i betraktning. 

– De siste dagene har ikke vært perfekt siden vi har hatt spillere på landslag, men det har vært en intens og viktig pre-season. Nå kommer kampene fort og turneringene venter på oss. Forhåpentligvis går det fint, sier Klopp. 

– Vi må være klare, fulle av vilje

Manageren ble også spurt om hvordan han forbereder spillerne mentalt på å ta fatt på en sesong som regjerende mester. 

– Folk vil si at «nå vil alle slå oss» fordi vi har vunnet. Men sånn var det i fjor også da vi hadde vunnet Champions League året før. At vi er regjerende mestere endrer ingenting. Vi må være klare til hver kamp. Vi får en tøff start mot Leeds som er tilbake etter 16 år og har en verdensklasse-manager. Så venter Chelsea og Arsenal. Det blir en tøff start, og vi må være klare, fulle av vilje og vise hvor mye dette betyr for oss. Jeg tenker ingenting på forrige sesong, sier Klopp. 

– Og så håper jeg vi får supporterne tilbake, uansett om det er noen få i starten. Det å få folk inn på stadion er viktig både for fansen og for oss. Det er en stor del av livet som jeg håper folk snart kan få tilbake, sier han. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]