– Når du eies av nasjoner og oligarker, er usikkerheten i verden mindre viktig. Vi er en annen type klubb

Jürgen Klopp snakker om overgangsmarkedet, og hvorfor Liverpool gjør ting på en annen måte.

9. sep 2020 kl 20.01 Arild Skjæveland

På sosiale medier er det mange supportere som har ytret sin misnøye med at Liverpool ikke har gått ut på overgangsmarkedet og forsterket førstelaget denne sesongen, mens flere av rivalene har brukt store penger.

Liverpool FC har vært åpne på at Covid 19 har rammet klubbens finanser hardt, og at usikkerheten gjør at klubben er avventende. Timo Werner var en spiller som alle forventet ville ende opp på Anfield denne sommeren, men han skal spille i blått for Chelsea i sesongen som kommer.

Jürgen Klopp ble spurt om overgangsmarkedet da han ble intervjuet av Sir Kennys datter, Kelly Cates, for BBC 5 Live Sport

– Vi lever i en verden nå med mye usikkerhet. For noen klubber virker det å være mindre viktig hvor usikker fremtiden er, når du er eid av nasjoner og eid av oligarker, sier Klopp.

– Vi er en annen type klubb. Vi kom til Champions League-finalen for to år siden, vant Champions League i fjor, og ble mestere i Premier League forrige sesong med å være den klubben vi er, og med å bli lede på den måten som vi blir ledet.

Trekker frem Chelsea

Ingen har brukt mer penger på overganger denne sommeren enn Chelsea. London-klubben har kjøpt spillere for godt over 200 millioner pund, og ser ikke ut til å være ferdig enda.

– Vi kan ikke bare endre på det over natten og si «nå ønsker vi å oppføre oss som Chelsea» eller «nå ønsker vi å gjøre som dem», sier Klopp.

– Nå har de kjøpt mange spillere. Det kan være en fordel for dem, så klart, men det betyr at de må passe sammen, og veldig raskt. Det handler ikke bare om å hente inn kvalitet. Du kan ikke kjøpe de beste 11 spillerne i verden og bare håpe at de en uke senere skal spille den beste fotballen de noen gang vil spille. Det handler om å arbeide sammen på treningsfeltet. Det vil trolig være en fordel for oss.

– Vi har jobbet sammen en god stund, men jeg vet at det ikke er det folk ønsker å høre. Det var stort sett det vi gjorde i fjor. Vi har våre grunner, som klubb, og vi ønsker alltid å forbedre oss. Vi ønsker alltid å forbedre stallen, men det finnes ulike måter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]