Venter ny runde med kontraktsforlengelser

To til tre år er gått siden de største stjernene sist signerte nye kontrakter med Liverpool.

8. sep 2020 kl 09.06 Jens Bessesen

James Milner signerte ny kontrakt med Liverpool i desember i fjor, og siden er det ingen spillere som har forlenget sin kontrakt. Manager Jürgen Klopp forlenget sin kontrakt til 2024 samme dag som Milner, og siden har Takumi Minamino og Kostas Tsimikas signert for klubben. 

Men det begynner å bli en stund siden de store stjernene sist signerte nye kontrakter. I løpet av sommeren og høsten 2019 signerte Divock Origi, Alex Oxlade-Chamberlain og Joel Matip nye avtaler, mens backparet Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson gjorde det samme i januar i fjor. 

To til tre år siden sist

I lys av Gini Wijnaldum-situasjonen har Liverpool Echo tatt en kikk på når de store stjernene på A-laget sist signerte ny kontrakt. Wijnaldums avtale strekker seg til sommeren 2021, og uenigheter i forhandlingene har gjort at Barcelona har meldt sin interesse for midtbanespilleren. 

De fire spillerne som ble signert i 2018 - Virgil van Dijk, Alisson Becker, Fabinho og Naby Keita - sitter fortsatt på sine originale kontrakter, mens Joe Gomez, Sadio Mane, Jordan Henderson, Mohamed Salah og Roberto Firmino forlenget sine avtaler samme år. 

Det er dermed rundt to til tre år siden sist de store stjernene sist skrev under nye avtaler, og det er dermed ventet at nye forhandlinger snart settes i gang. Alisson og van Dijk skal være høyt prioritert, ifølge Echo. 

– Skal trolig signere sine siste avtaler

De fleste av spillerne regnes fortsatt for å være i sin beste alder og vil, ifølge Echo, bli tilbudt minst én stor og lukrativ kontrakt i løpet av Liverpool-karrieren.

Kristian Walsh gjestet forrige episode av podcasten til Liverpool.com, og Echo har gjengitt noe av det han sa om kontraktssituasjonen. 

– Til sommeren vil både Salah, Mane og Firmino ha to år igjen av kontrakten, og de er nå 28 og 29 år. Det er en uvant situasjon for Liverpool og FSG, med tre så gode spillere som sannsynligvis skal signere sin siste avtale. Hva blir kontraktslengden, hvor mye ber de om og hva kan Liverpool tilby, sier Walsh.

– Det er en liknende situasjon med Wijnaldum. Van Dijk, Henderson, Salah, Mane og Firmino er enten over eller rundt 30 år neste sommer. Det er utrolig viktige spillere for Liverpool, og det jobbes nok nå med å finne ut hvordan deres neste kontrakter skal se ut, sier Walsh. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]