– Alle klubber er selgende klubber i moderne fotball

John Barnes tror at både Mohamed Salah og Sadio Mane kan finne på å dra fra Liverpool, om den riktige avtalen skulle dukke opp.

31. mai 2020 kl 18.33 Øystein Tronstad

– I moderne fotball er alle klubber selgende klubber. Selv en klubb som Barcelona måtte finne seg i å selge Neymar, sier John Barnes i et intervju med indiske WION (World Is One) og sammenligner dagens stjerner, Salah og Mane, med tidligere helter på The Kop.

Begge har sine beundrere, naturlig nok, og kanskje spesielt fra spansk hold. Spillere som Xabi Alsonso, Michael Owen, Jerzy Dudek, Luis Suárez, Philippe Coutinho, Steve McManaman og Javier Mascherano dro alle sørover.

FRA VINGEN TIL EKSPERT: Etter at John Barnes la opp i 1999 har han vært både trener og ekspert.

FRA VINGEN TIL EKSPERT: Etter at John Barnes la opp i 1999 har han vært både trener og ekspert.

– Vi har sett mange fantastiske spillere forlate Liverpool, Fernando Torres, Luis Suárez, Philippe Coutinho. Det er flott at Liverpool har litt mer muskler i dag på grunn av suksessen, men til slutt så er det sånn at spillere kommer og spillere går, svarer Barnes på spørsmål om Timo Werner- og Kylian Mbappé-ryktene og om Liverpool er like attraktive for spillere som Real Madrid og Barcelona.

HELT: John Barnes fikk ti år som rød, her feirer han på Wembley sammen med en annen helt, Robbie Fowler.

HELT: John Barnes fikk ti år som rød, her feirer han på Wembley sammen med en annen helt, Robbie Fowler.

56-åringen tror at koronapandemien vil påvirke overgangsmarkedene i større grad på kort sikt. Han er likevel ikke bekymret for Liverpool om en, eller begge, av superstjernene skulle forsvinne.

– En spiller bør ikke overtales til å bli mot sin vilje, fordi det vil få spilleren til å føle seg større enn klubben og det vil kunne påvirke prestasjonene på banen. Det positive er at jeg kan garantere at en slik situasjon ikke vil vokse under Klopp. Han har sånn kontroll på spillerne og klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]