Supporterklubben 40 år - stem på de 11 beste spillerne:Slik er Liverbirdsklubbenes drømmelag

Denne våren har vi tenkt å kåre de beste 11 spillerne gjennom disse 40 årene siden supporterklubben ble stiftet.

26. apr 2020 kl 13.27 Arve Vassbotten arvaldo

24. August 1980 ble Liverpool FC Supporters Club Norway stiftet. I forbindelse med at det nå snart har gått 40 år siden Pål Chr Møller og Torbjørn Flatin startet opp supporterklubben, har vi denne våren tenkt å kåre de beste 11 spillerne gjennom disse 40 årene. 

Torbjørn Flatin har stått for utvelgelsen av kandidatene i et 4-3-3-system. 

Du kan være med å stemme nederst i denne artikkelen. Vi har også hørt med flere Liverbirds-klubber om hvilke spillere de ville hatt på laget.

Vi gjør oppmerksom på at de ikke hadde kandidatene på forhånd da de tok ut sine lag, så det kan avvike fra avstemningen nederst både med spillere og i hvilken posisjon vi har valgt å sette de opp i. 

Liverbirds Fredrikstad

– En komité på fem mann fra Liverbirds Fredrikstad , har etter 90 min., hard drakamp og etter sikkert 25-30 spillere nevnt, kommet fram til følgende lag: Bruce Grobbelaar, Phil Neal, Alan Hansen, Virgil van Dijk, Alan Kennedy - Graeme Souness, Steven Gerrard, John Barnes - Kenny Dalglish, Ian Rush og Robbie Fowler, sier Erik Syversen, som har sendt inn bidraget på vegne av komiteen som også bestod av Hengal Johansen, Rune Solberg, Pål Pettersen, Ronny Knudsen.

– Vi fant ut at dagens stjerner har en noe for kort karriere i Liverpool, til at de kunne ta opp kampen med stjerner fra spesielt 80-tallet. Noe av det vi brukte mest tid på, var om Virgil van Dijk, som har kun drøyt 2 år i klubben, kunne skyve ut navn som Hyypiä eller legenden Carragher. Med tungt hjerte valgte vi Virgil foran dem. Mye fordi vi ville ha med en fra dagens lag. På den plassen var konkurransen lettest for Virgil.
– Folk som Salah, Alisson, Henderson og backene ble nevnt, men her ble konkurransen for stor mot høyt dekorerte spillere fra 80-tallet. Vi plasserte Barnes, som var selvskreven, på midten, selv om han hadde sine beste år som venstre kant i 4-4-2. Grobbelaar, Neal, Hansen, Barnes, Gerrard, Dalglish og Rush var de med størst enighet rundt. Spilleren som var mest vanskelig å utelate, var Carragher. Men det veide til slutt for verdensstjernen Virgil på den plassen, slik at dagens overlegne lag fikk i hvertfall én på laget og Carra hadde mer stayer og hjerte enn talent. Når jeg skrev at vi snakket om 25-30 spillere, så var det nok heller nærmere 40 stk. Vanskelig, men gøy, sier Syversen.
Komiteen fra Fredrikstad.

Komiteen fra Fredrikstad.

Liverbirds Kvinnherad

Slik ser laget Magne Wollheim har sendt inn på vegne av Liverbirds Kvinnherad:

Keeper: Allison. Forsvar: Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Sami Hyypia, Alan Kennedy. Midtbane: Steven Gerrard, Jordan Henderson, Xabi Alonso. Angrep: Kenny Dalglish, Ian Rush, Robbie Fowler.

Liverbirds Trondheim

Her er de utvalgte fra Liverbirds Trondheim, der innsider Wenche Aarland også har tatt med en reservebenk. 

Keeper: Alisson Becker. Forsvar: Virgil Van Djik , Alan Hansen, Trent Alexander-Arnold, Phil Neal. Midtbane: Steven Gerrard, John Barnes*, Xabi Alonso. Angrep: Ian Rush, Robbie Fowler, Kenny Dalglish.

Reservebenken: Ray Clemence, Jamie Carragher, Andrew Robertson, Roberto Firmino (the best in the world is.....), Jordan Henderson, Luis Suarez, Fernando Torres

Liverbirds Eiker

På vegne av Liverbirds Eiker har Jimmy Lillbacka sendt inn dette laget:

Keeper: Ray Clemence. Forsvar: Phil Neal, Alan Hansen, Virgil van Dijk, Alan Kennedy. Midtbane: Steven Gerrard, Graham Souness, Xabi Alonso. Angrep: Kenny Dalglish, Ian Rush, Luis Suarez.

Liverbirds Haugesund

Her er laget Geir Misje har sendt inn på vegne av Liverbirds Haugesund. 

Keeper: Alisson Becker. Forsvar: Alexander Trent Arnold, Virgil Van Dijk, Sami Hyypia, Alan Kennedy. Midtbane: Steven Gerrard, Xabi Alonso, Steve McManaman. Angrep: Kenny Dalglish, Ian Rush, Robbie Fowler.

Liverbirds Bodø

Liverbirds Bodø

Liverbirds Bodø

Etter en lang diskusjon har Jan Holten sendt inn dette laget fra Liverbirds Bodø. 
Keeper: Allison. Forsvar: Neal, Van Dijk, Hyypia, Kennedy. Midtbane: Souness, Dalglish, Gerrard. Angrep: Fowler, Rush, Torres.

Liverbirds Klæbu

På vegne av Liverbirds Klæbu, har Jomar Aftret sendt inn dette laget:

Keeper: Alisson. Forsvar: Alexander-Arnold, Carragher, van Dijk, Robertson. Midtbane: Alonso, Gerrard, Henderson. Angrep: Fowler, Rush, Dalglish. 

Liverbirds Klæbu på tur i 2017.

Liverbirds Klæbu på tur i 2017.

Liverbirds Kløfta

Bjørn Riiber i Liverbirds Kløfta har sendt inn dette laget på vegne av sin klubb. 

Keeper: Allison. Forsvar: Neal, Van Dijk, Hansen, Riise. Midtbane: Gerrard, Alonso, Dalglish. Angrep: Rush, Torres, Suarez.                                                                                       

Liverbirds Kragerø

Jan Vidar Fjellheim har sendt inn dette drømmelaget fra Kragerø.

Keeper: Alisson. Forsvar: Neal, van Dijk, Carragher, Riise. Midtbane: Gerrard, Dalglish, Alonson. Angrep: Rush, Fowler, Suarez.

– I perioden har vi i realiteten kun hatt èn keeper som har sopt med seg alt av internasjonale priser i tillegg til clean sheet priser. Til tross for relativt kort tid som burvokter så er vårt keepervalg soleklart.

– Av alle klubblegender så er det mange som anser Phil Neal som den største av de alle. Og som Liverpools mestvinnende spiller, samt en karriere som varte fra 1980 til 1996 så har jo Phil spilt nesten i halvparten av tida vår supporterklubb har eksistert, sier Fjellheim. 

– Vårt vanskeligste valg. Virgil van Dijk ble nesten kåret til verdens beste spiller og klarte nesten å slå ut tidenes spiller, med en eleganse, evne til å organisere, en toppfart uten like så er Virgil soleklar. Jamie Carragher er en verdig kandidat, med et unikt pågangsmot og et hjerte for klubben så er mister Carragher èn av de virkelige klubblegendene i Liverpool F.C.

– På sitt beste var John Arne en virkelig toppspiller, med sine sugende løp og stamina, og ikke minst noen legendariske mål så satt John Arne en ny referanse i Liverpool når det kommer til moderne venstrebacker. Kragerø sitt valg ble John Arne Riise. 

– Det er smått urettferdig med kun tre ledige plasser på midtbanen. Med flest stemmer er det Steve Gerrard. For å oppnå ikon-status så holder det ikke bare å være èn av verdens beste fotballspillere av sin tid, du må også ha dette ekstra, en aura av Liverpool-duft. Steven Gerrard er selve essensen av Liverpool, og er et soleklart valg. Det er kun èn konge av Liverpool, og det er Kenny Dalglish, også èn av verdens desidert beste spillere i sin tid. I Liverpool var han den beste tilretteleggeren, og han var i tillegg også en fantastisk målscorer. Myten og legenden Kenny Dalglish er selvfølgelig på vårt lag. 

– Vårt siste valg Xabi Alonso hadde en pasningsfot som hvem som helst ville misunt, og han utgjorde det som mange kalte verdens beste midtbanetrio på midten av 2000-tallet. I en ellers tung tid så var Xabi Alonso èn våre mest verdsatte spillere over flere år. Xabi har satt sine spor og er dermed vår siste midtbanespiller. 

– «Jeg stemmer på alle kandidatene jeg», dessverre for oss er det kun tre som skal med, og førstevalget vårt er Ian Rush. Tidenes mestscorende er selvskreven på laget, en virkelig legende. Robbie Fowler var også èn av de virkelige symbolspillerne på et ellers tungt 90-tall. Med en fantastisk målstatistikk og gode humør er Robbie én av de virkelige Liverpool-legendene. Luis Suarez har kanskje ikke verdens lengste Liverpool-karriere, men få - om noen - har hatt et høyere toppnivå i sine beste år. Og i perioder var Luis en ledestjerne av andre proposjoner. Vårt siste valg huskes av de fleste med et hjerte for Liverpool. 

Under kan du plukke ut dine kandidater. Husk å bare bruke hver spiller en gang. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]