– Kanseller 2020/21 om nødvendig, men ikke stopp 2019/20

John Barnes reflekterer om problemene som nå oppstår i engelsk ligafotball som følge av koronaviruset.

18. mar 2020 kl 17.52 Torbjørn Flatin

John Barnes gir til lyd det stadig flere synes å ha som oppfatning, at sesongen 2019/20 må fullføres.

Vel vitende om at ingen kan gi noen gode svar på når det kan spilles fotball igjen på de britiske øyer, mener Barnes at det å fullføre en sesong som er trekvart ferdigspilt må prioriteres fremfor å starte et nytt fotballår.

Større enn hva enkeltklubber måtte mene

– En fornuftig avgjørelse og jeg tror utsettelse med et år var det eneste mulige, sier Barnes til Sky Sport News om det at UEFA har utsatt EM-sluttspillet med et år.

– Jeg mener ligaer må sluttspilles. Det er større enn hva Liverpool eller noen annen klubb måtte mene, du snakker om opprykk og nedrykk hele veien nedover i divisjonene.

– Vi vet ikke hva som vil skje 3. april og kanskje vil utsettelsen bli forlenget. Selv om du må starte i juli eller august, vi må gjøre det som skal til for at alle kampene blir spilt. Selv om det holder på til desember, som vil fjerne neste sesong.

– Dette er desperate tider og det er uvanlige omstendigheter.

Bruk den tiden som kreves

– Du kan ikke bare gi tittelen til Liverpool nå fordi vi er så langt foran, understreker John Barnes videre.

– Hva vil Leeds og West Brom si? Hva vil Fulham si dersom de ikke kommer opp og du gir disse to opprykk? Vil de tre nederste i Premier League ikke rykke ned?

- En må tillate denne sesongen å holde på så lenge som det vil kreves.

- Det er ingen grunn til å haste tilbake siden EM er utsatt til 2021. Hvis du må spille en kamp i uka fra oktober og som betyr at sesongen vil vare til januar eller februar, da kan du starte den neste sesongen til riktig tid uten å være på etterskudd i årevis.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]