Derfor var ikke Tsimikas og Shaqiri involvert for sine landslag

Liverpools sommerkjøp ble koronatestet og ble igjen på hotellet.

4. sep 2020 kl 08.40 Øystein Tronstad

Da Hellas-troppen spilte 0-0 mot Slovenia i Nations League i går så var det flere som stusset over at Premier League-linkede Dimítris Giannoúlis hadde venstrebacken, mens Liverpools sommerkjøp ikke var å se på benken engang.

Greske Gazetta Sport skriver at trener John van 't Schip måtte utelate duoen Kostas Tsimikas og Bochums Vassilis Lambropoulos etter føre-var-prinsippet. Liverpool-backen hadde feber og ifølge avisen ble begge to testet for korona med negativt resultat.

Det er strenge retningslinjer og protokoller på grunn av koronasituasjonen. Tsimikas ble på hotellet i stedet for å spille landskamp.

Hellas spiller ny kamp på søndag borte mot Kosovo og det forventes at Tsimikas kan være involvert igjen da. Kampen kan du se på TV2 Sumo.

Manchester Citys Oleksandr Zinchenko ble matchvinner da Ukraina tok en sterk seier, 2-1, over et Sveits som hadde en del frafall. 

Liverpools #23 skulle ha vært aktuell for begge Sveits’ landskamper mot Ukraina og Tyskland (6. september) men rapporter tyder på at Shaqiri er igjen på Melwood og trener der.

Divock Origi på sin side ble tatt ut til Belgias møter med Danmark og Island, til tross for at han fortsatt sliter med en småskade og fikk ikke deltatt på lagets samlinger i forkant av Nations League. Han skal også være igjen på Merseyside.

I kveld er det åtte nye kamper i UEFA Nations League. Andy Robertson forventes å være involvert når Skottland får Israel på besøk. Det store oppgjøret med Virgil van Dijk og Gini Wijnaldums Nederland mot Polen går også på TV2 Sport Premium 1 fra 20:45.

Resten av oppgjørene kan du følge på TV2 Sport og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]