Robertson får kamp om plassen:– Ikke i tvil om at han styrker laget

Andy Robertson sier han er klar for å kjempe om plassen på laget etter kjøpet av Kostas Tsimikas.

2. sep 2020 kl 11.01 Jens Bessesen

Liverpools hittil eneste signering i sommer, den greske venstrebacken Kostas Tsimikas (24), sørger for å gi konkurranse til Andy Robertson (26), som har vært det soleklare førstevalget de siste par sesongene. 

I et intervju med liverpoolfc.com er Robertson klar på at han nå vil brette opp ermene for å beholde sin posisjon. 

– Jeg ønsker å forbli førstevalget på venstrebacken og spille så mange kamper som mulig. Jeg vil jo helst spille hver kamp, og det er opptil meg å levere gode kamper, sier han. 

– Selvtilliten vokser

Skotten er imponert over det han har sett så langt fra sin nye lagkamerat som kom til Liverpool fra Olympiakos i sommer.

NYSIGNERING: Kostas Tsimikas gikk fra Olympiakos til Liverpool i sommer.

NYSIGNERING: Kostas Tsimikas gikk fra Olympiakos til Liverpool i sommer.

– Fra det jeg har sett på trening virker han som en god spiller. Jeg har ikke sett mye av kampene til Olympiakos, men klubben mener han styrker laget og det er jeg ikke i tvil om at han vil gjøre, sier Robertson og legger til at Tsimikas allerede begynner å bli varm i Liverpool-trøya. 

– Det er lett å se at selvtilliten vokser og han har blitt tatt godt imot av både spillere og støtteapparat. Vi vet alle hvordan det er å komme til en ny klubb og en ny garderobe uten å kjenne noen, så vi prøver å gi en så god velkomst som mulig, sier han. 

Viktig med konkurranse

Robertson mener det er viktig å finne seg kjapt til rette for å kunne prestere på høyt nivå, og mener det er viktig å ha konkurranse om alle plassene i et topplag. 

– Jeg regner med han også har ambisjoner om å bli førstevalg. Vi har konkurranse om alle plasser og det er opptil hver enkelt å ta vare på sjansene. De siste to og en halv sesongene har vært utrolige for meg. Jeg føler jeg har spilt bra og vokst mye. Nå handler det å fortsette og forhåpentligvis få en ny god sesong, sier han. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]