Andy Robertson:– Vi har fortjent plassen vår i Community Shield i år. Vi er her som mestre

Liverpools skotske venstreback synes årets Community Shield føles annerledes enn forrige sesong.

29. aug 2020 kl 12.26 Jens Hapnes Rege

Bare 34 dager har gått siden Liverpool avsluttet 2019/20-sesongen med seier mot Newcastle, og allerede lørdag starter 2020/21-sesongen. 

De regjerende engelske mesterne har muligheten til å få med seg sølvtøy fra sesongens første kamp hvor de skal bryne seg på Mikel Artetas spennende Arsenal-mannskap. 

Andy Robertson ønsker å starte sesongen på den eneste riktige måten - med seier og sølvtøy.  

Føles annerledes

– Forrige sesong hadde vi den samme muligheten, men det føles annerledes denne gangen. Vi har fortjent plassen vår her i år. Forrige år var vi her fordi Man City vant hvert trofé og vi ble nummer to. Nå er vi her som mestre. 

– Vi ønsker selvfølgelig å starte sesongen bra og vinne troféet vi ikke fikk i fjor - det er målet vårt, sa skotten i et intervju med Liverpools hjemmeside.

– Siden vi kom tilbake er det dette vi har forberedt oss til. Forhåpentligvis har vi kommet i god nok form og fått tilbake følelsen.

VIL BYTTE PLASS: Robertson og Liverpool måtte se seg slått av Guardiolas mannskap i fjorårets Community Shield.

VIL BYTTE PLASS: Robertson og Liverpool måtte se seg slått av Guardiolas mannskap i fjorårets Community Shield.

– Vi ønsker å starte sesongen på et godt vis, og den eneste måten å gjøre det er å få hendene våre på troféet. 

Tøff oppladning

Liverpool fikk tøffe arbeidsforhold i deres siste kamp i pre-season mot RB Salzburg, og det var tydelig at spillerne hadde slitne ben etter en intens og komprimert sesongoppladning. Robertson mener det har forberedt Liverpool på en tøff sesong. 

– Det var ganske intenst (mot Salzburg), spesielt ettersom vi hadde hatt to økter dagen før. Det var en veldig vanskelig kamp, veldig intenst, varmt vær, vanskelig bane. 

– Som jeg sa hadde vi to økter dagen før, men det gjorde oss forberedt til kampen på lørdag og den fysiske påkjenningen sesongen vil være. 

– Det er så mange kamper som skal spilles, både internasjonalt og på klubbnivå. Det blir en intens sesong, alle spillerne i hele landet må forberede seg, og vi skal være klare. Vi skal gjøre alt vi kan for å komme i perfekt form, sa han om den intense oppkjøringen. 

TØFFE FORHOLD: Robertson og Liverpool fikk kjenne på været i pre-season.

TØFFE FORHOLD: Robertson og Liverpool fikk kjenne på været i pre-season.

Revitalisert Arsenal

Arsenal kom bare på en skuffende 8. plass i ligaen, men triumfen i FA-cupen var et utrolig viktig steg for det Mikel Arteta forsøker å bygge i London-laget. Robertson har sett stor fremgang siden spanjolen kom inn som trener. 

– Siden manageren deres kom inn har han vært fantastisk, han har vært en åpenbaring for dem. Man kan se at spillerne er glade, stemningen rundt klubben har endret seg og det handler om hans ideer og at spillerne kjøper de. 

– Leksen vi lærte fra forrige sesong er at vi ikke kan skru av noen gang. Den kampen skrudde vi av i to situasjoner og ble straffet.

– Det var to offensive lag den dagen, og jeg er sikker på at det blir det samme igjen. Forhåpentligvis blir det et annet resultat med oss som vinnere, men Arsenal er et fantastisk lag.

– De har brukt en del penger på spillere av høy kvalitet og stallen deres er full av klasse. Vi vet at vi må være på vårt beste for å slå dem og det er det vi skal forsøke å gjøre, sa 26-åringen om lørdagens motstander. 

Klare til kamp

Selv med en kort ferie og en intens pre-season mener Liverpools venstreback at spillerne er klare til utfordringene som ligger i horisonten. 

– Det var den korteste ferien vi har hatt, men så er det den korteste pre-season vi har hatt i tillegg. Det gjorde at det ble mer intenst med doble økter flesteparten av dagene. 

– Vi føler oss klare og vi føler oss i form. Vi har hatt to kamper nå, 45 og 60 minutter for meg, og vi er klare. Begge lag vil ha noen slitne kropper på lørdag på grunn av den korte oppladningen, men det er en del av spillet. 

– Vi føler oss klare for å konkurrere i hver kamp og hver konkurranse og det starter på lørdag. Forhåpentligvis spiller vi 90 minutter på det høyeste nivået vi kan og legger ned en markør for resten av sesongen, avslutter skotten i intervjuet. 

Andy Robertson starter sannsynligvis mot Arsenal, men det er ikke utenkelig at et av de seks byttene blir brukt for å gi Kostas Tsimikas sin offisielle debut. 

Oppgjøret mot Arsenal sparkes i gang klokken 17.30, og sendes på Viasat 4. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]