Hvor mye spilletid blir det på rekordmannen denne sesongen?Etter at Barry la opp er ingen i nærheten av James Milner

James Milner nærmer seg 20 sesonger som proff og han er fortsatt en sentral brikke i Jürgen Klopps vinnerlag.

28. aug 2020 kl 19.44 Øystein Tronstad

Tidligere Aston Villa-, Manchester City-, Everton- og West Bromwich-spiller Gareth Barry kunngjorde i går at han legger opp, 39 år gammel. Etter at veteranen forlenget med West Brom i november 2019 var det knyttet spenning til om han ville gå på en sesong til. 

Barry topper lista over flest Premier League-kamper med sine 653. Den første kom 2. mai 1998 og han passerte 300 kamper før han ble 27 år. Videre på lista følger Ryan Giggs (632), Frank Lampard (609), David James (572) og James Milner (538).

Kan Milner passere James?

Liverpools visekaptein er den aktive spilleren med flest kamper. Vi må helt ned til 17.-plass for å finne neste aktive spiller på listen. Wayne Rooney har 491 men han spiller for tiden i Championship-klubben Derby.

Milner var involvert i 22 kamper i Liverpools gullsesong. Han er 34 kamper bak 4.-plasserte David James og det kan være innen rekkevidde for evighetsmaskinen som i pre-season har vist at han har mye å bidra med.

34-åringen har motbevist alle som var skeptiske da Brendan Rodgers hentet han gratis sommeren 2015. Flere stemmer antydet da den daværende 29-åringen hadde sine beste år bak seg i karrieren.

2010: Rekordmennene James Milner og Gareth Barry fra de var lagkamerater i Manchester City.

2010: Rekordmennene James Milner og Gareth Barry fra de var lagkamerater i Manchester City.

Pappafigur i klubben

Etter at 36-årige Andy Lonergan forlot Liverpool så er Milner nå også eldstemann i klubben. Han debuterte i Premier League 10. november 2002, 145 dager før Harvey Elliott ble født, og ble den gang ligaens nest yngste spiller i historien med 16 år og 309 dager. Elliott skulle senere slå Milners rekord og han er glad for at veteranen er i klubben.

– Milly er en stor del av laget, ikke bare for førstelagets spillere men også for oss som er på vei opp i systemet. Å ha han rundt oss unge spillere er bra, for vi lærer så mye av han. Han gir oss alltid veiledning, han vil alltid at vi skal forbedre oss, han motiverer oss og vil at vi skal få ut det beste i oss.

En annen unggutt, Curtis Jones, nærmet seg to år da Milner debuterte i Premier League. 

– Jeg var først med på pre-season-tur da jeg var 17 år og han så hvilke ferdigheter jeg hadde, men også hva jeg trengte å jobbe mer med som forsvarsspill, posisjonering og hvordan jeg skal reagere når jeg gir fra meg ballen. Han har alltid ledet med ned riktig vei og det er jeg takknemlig for.

Viktig som leder og forbilde

Tidligere denne uka ble det kjent i et nytt intervju at Louis van Gaal ønsket å hente Milner til Manchester United. Milner ble ansett som svært anvendelig og at han hadde gode lederegenskaper.

Han er også en av dem som har vunnet Premier League flere ganger. En viktig erfaring i en Liverpool-tropp som nå skal forsøke forsvare sin tittel.

Milner uttalte tidligere i sommer:

– Folk kan si at vi har vunnet Premier League bare en gang, og det var svært lenge siden forrige ligamesterskap, men vi ønsker å vinne ligaen flere ganger. Det er sulten vi har i oss. Vi skal presse hverandre hvert eneste steg på veien.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]