Louis van Gaal i nytt intervju: Hadde samtaler om Liverpool-jobben og ville hente Milner og Mané til United

Nederlandske Louis Van Gaal forteller at han visstnok var for arrogant til å bli Liverpool-trener.

25. aug 2020 kl 10.06 Øystein Tronstad

I den nyeste utgaven av magasinetFourFourTwo, som slippes i morgen, forteller Louis van Gaal at Liverpool-direktør Ian Ayre besøkte han i Portugal. Van Gaal hadde da fullført tre år i Bayern München, mens Liverpool var i ferd med å erstatte Kenny Dalglish.

– Jeg hadde hus der og han (Ayre) kom over for å ha lengre samtaler, vi spiste middag sammen også. Etter det så hørte jeg aldri noe mer, men jeg ser ikke for meg at han ville ha kommet helt ut til Portugal om de ikke var seriøse. Senere fikk jeg høre at jeg visstnok var for arrogant eller noe sånt, jeg vet ikke, sier 69-åringen i intervjuet.

Gikk for Rodgers

1. juni 2012 ansatte Liverpool i stedet Brendan Rodgers fra Swansea, mens Van Gaal en måned senere tok over det nederlandske landslaget for andre gang i karrieren.

Han kvalifiserte laget for VM 2014 og i mesterskapet slo de regjerende verdensmester Spania 5-1 etter at Xabi Alonso hadde sendt spanjolene i føringen. NRKs Arne Scheie omtalte det som «en av de største overraskelsene i VM-historien».

VM endte med bronse og Van Gaal tok så over Manchester United hvor David Moyes hadde mislyktes.

NY UTGAVE DENNE UKEN: Den kommende sesongstarten i Premier League er i fokus i FourFourTwo som kommer i butikk i morgen.

NY UTGAVE DENNE UKEN: Den kommende sesongstarten i Premier League er i fokus i FourFourTwo som kommer i butikk i morgen.

Handlet stort

Her signerte han en rekke spillere, Morgan Schneiderlin, Víctor Valdés, Bastian Schweinsteiger, Radamel Falcao, Matteo Darmian, Memphis Depay, Marcos Rojo, Daley Blind, Sergio Romero, Luke Shaw, Anthony Martial og Champions League-finalistene Angel Di Maria og Ander Herrera.

Kun Shaw og Martial er faste på United i dag men Van Gaal skal ha ønsket seg flere navn, to av dem ble seriemester med Liverpool sist sesong.

– Før jeg ankom så hadde jeg snakket med styret om Neymar. I United så må du tenke stort. Han var også interessant fordi han ville selge mye drakter, og jeg ønsket raske vinger. Av samme grunn så forsøkte jeg å kjøpe Sadio Mané og Riyad Mahrez.

Robert Lewandowski, Gonzalo Higuain, Thomas Müller, Sergio Ramos, N’Golo Kanté og Mats Hummels var andre navn Van Gaal luktet på.

– Jeg forsøke til og med å hente James Milner. Han var allerede ganske gammel, men var svært anvendelig og var en god leder. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]