– Det var sterke følelser i sving da det ble bekreftet

James Milner ser frem til å løfte Premier League-troféet - selv om det blir for tomme tribuner.

18. jul 2020 kl 22.00 Arild Skjæveland

Sent onsdag kveld kommer øyeblikket alle Liverpool-supportere har ventet og lengtet etter i årevis, når Jordan Henderson skal løfte Premier League-pokalen. Klubbens første ligamesterskap på 30 år.

For James Milner blir det tredje gang han vinner et ligamesterskap.

– Jeg er veldig lei meg på supporternes vegne, mer enn for oss som spillere, skriver James Milner i kampprogrammet før onsdagens møte med Chelsea om at Anfield vil være tom når troféet løftes, ifølge Liverpool Echo.

– Når det er sagt, så er det som det er, og i denne perioden er det mange som har ofret mye mer enn fotballspillere og supportere. Folk i hele samfunnet har hatt større utfordringer, så perspektiv er viktig. Vi skal gjøre det beste ut av det. Det er ikke som at supporterne ikke kommer til å se på. Jeg er sikker på at hver eneste Liverpool-supporter, uansett hvor de er i verden, kommer til å sørge for at de ser på. De kommer til å være med oss selv om de ikke er der. Vi skal løfte pokalen for dem og for oss selv, skriver han videre.

– Jeg aner ikke hvordan det kommer til å føles når det skjer, men det vil ikke ta noe bort fra prestasjonen og hva dette laget og støtteapparatet har jobbet så hardt for.

Sterke følelser i sving

Milner har slitt med en muskelskade etter restarten, men er nå i rute til å rekke onsdagens kamp. Han forteller at det var sterke følelser i sving da bekreftelsen endelig kom på at laget hadde vunnet ligatittelen.

– Det vil bli spesielt. Veldig spesielt. Det var grunnen til at jeg kom hit, og jeg er sikker på at det er slik også for de andre guttene. En klubb av denne størrelsen med sin historie. Det at ventetiden har vært så lang har gjort at det har vært en enorm utfordring å få det til, og skape vår egen historie.

– Du kan se hva det betyr for alle. Kvelden da det ble bekreftet at vi var mestere kunne du se at det var sterke følelser i sving. Ikke bare på oss og manageren, men for supporterne og tidligere spillere - legendene. Sir Kenny Dalglish, Steven Gerrard, så mange av dem. Da de sendte meldinger og gratulerte oss visste du at de mente det og at de var skikkelige lykkelige. Det var fantastisk.

– Det dette laget har oppnådd betyr mye for folk, og det er så spesielt å være del av noe slikt.

Liverpool - Chelsea spilles onsdag kl. 21.15, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]