– Blir aldri lei av å vinne trofeer

Andy Robertson forteller hva som har motivert laget til ligagull, og hvordan det har vært å spille kamper etter at ligagullet ble bekreftet.

24. jul 2020 kl 19.19 Mari

Robertson har dedikert ligagullet til de trofaste supporterne som har ønsket seg trofeet så sterkt de siste 30 årene.

– Dette har ikke skjedd på 30 år for denne klubben, og jeg tror vi alle hadde betalt alt vi kunne for å ha supporterne her i kveld. Men det var ikke «meant to be», men vi har gjort det skikkelig og tiden vil komme for supporterne til å komme – for dette er for dem, sa han til Liverpoolfc.com etter at trofeet hadde blitt løftet.

– Dette er for hver og en av dem, det er for alle de som har gått gjennom 30 år med skuffelser, fortsatte han og fortalte at det er supporternes drømmer som har drevet laget fremover hele sesongen.

– I fjor da vi vant Champions League, fikk vi medaljene fem minutter etter at vi hadde vunnet. 

– Denne gangen, siden vi vant så tidlig, har vi måttet vente, spille kamper, vi har måttet fortsette å kjempe og vi gjorde det. Resultatene har ikke vært de beste men vi har spilt brukbart.

Før troféløftet møttes Liverpool og Chelsea på Anfield i en åttemålsthriller, som Liverpool vant fortjent 5-3,

– I dag oppsummerte vi Liverpool, både hvorfor vi er mestere, og Liverpool etter lockdown: vi ga bort tre slurvete mål men de fem målene vi scoret var strålende. Det er derfor vi er mestere, det er derfor vi har vunnet, det er derfor vi har vært så langt foran – og nå får vi trofeet.

– Blir aldri lei

En skadet Jordan Henderson hadde ikke muligheten til å løpe ut på gressmatta på Anfield en siste gang denne sesongen, men fikk heldigvis gleden av å løfte trofeet.

– Du så kapteinen løfte det og det er så emosjonelt; han skulle ha gitt alt for å ha vært ute der i dag.

Premier League-gullet er Andy Robertsons fjerde trofé siden han ankom Liverpool sommeren 2017. Alle fire har blitt vunnet i løpet av de siste 14 månedene. Likevel er skotten sulten på mer.

– Man blir aldri lei av å vinne trofeer – aldri, aldri aldri.

– Øyeblikk som dette hender ikke så ofte men vi håper vi kan gjøre det mer regelmessig for denne klubben.

– Vi vet at alle lag vil forbedre seg neste år, og det er opp til oss å være der igjen, være der 100 prosent igjen, og det er jeg sikker på at vi vil, forsikrer Robertson oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]