Fotballjournalistenes kåring: Henderson årets spiller!

– Jeg tar imot denne prisen på vegne av hele troppen, for uten dem hadde jeg ikke vært i en posisjon til å få prisen.

24. jul 2020 kl 11.07 Arve Vassbotten

Liverpools kaptein Jordan Henderson har blitt kåret til årets spiller av fotballskribentene i England. 

Henderson vant dermed konkurransen mot Kevin De Bruyne og Marcus Rashford, og lagkameratene Virgil van Dijk og Sadio Mané, skriver Football Writers Association på sine hjemmesider. 

Trent Alexander-Arnold og Alisson Becker fikk også stemmer i kåringen.

– Jeg er veldig takknemlig for de som stemte på meg. Man trenger bare å se på listen over tidligere vinnere, noe av dem spillere jeg har vært så heldig å spille sammen med i Liverpool, for å se hvor prestisjefylt det er, sier Henderson, og nevner Steven Gerrard, Luis Suarez og Mohamed Salah.

Aksepterer prisen på vegne av laget

– Men uansett hvor takknemlig jeg er, så kan jeg ikke akspetere dette bare på egne vegne. Jeg føler ikke noe jeg har oppnådd denne sesongen eller i hele min karriere har skjedd på egenhånd. Jeg skylder så mye til så mange personer, men ingen mer enn mine nåværende lagkamerater. De har bare vært utrolige og fortjener hver bit av dette like mye som meg.

– De som har spilt mest for oss denne sesongen har bare vært så gode som de har vært på grunn av kulturen og miljøet på Melwood. Ingen individuelle er ansvarlige for det.

– Jeg tar imot denne prisen på vegne av hele troppen, for uten dem hadde jeg ikke vært i en posisjon til å få prisen. Disse guttene har gjort meg til en bedre spiller, en bedre leder og person, sier Henderson selv om prisen.

Henderson får også ros for hvordan han var initiativtaker for #PlayersTogether under koronakrisen. Footballer of the Year ble for første gang delt ut i 1948, og er den eldste individuelle prisen i engelsk fotball.

Seinere fredag blir det også klart hvem som vinner prestisjetunge PFA Player's Player of the year. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]