Spesiallagd podium, fyrverki, lysshow og Coldplay-musikkSlik blir seremonien når Liverpool krones til mestere

Troféløftet vil bli skreddersydd for å gi TV-seerne en god opplevelse.

21. jul 2020 kl 19.03 Jens Hapnes Rege

Jordan Henderson, Jürgen Klopp og resten av mannskapet skal endelig berøre det etterlengtede Premier League-troféet onsdag kveld. 

The Athletic avslører hvilke planer som er lagt for seremonien.

500 personer?

Premier Leagues retningslinjer siden korona-pausen har satt en grense på 300 personer på stadion på kampdager, men Liverpool har søkt om å få en spesiell dispensasjon onsdag kveld, som vil tillate 200 ekstra personer å være på Anfield. 

Spillernes familier og ansatte fra Melwood ville da fått se presentasjonen fra Anfields VIP-bokser, men hadde ikke hatt mulighet til å gå på tribunen eller på banen etter kampen. 

Premier League har godkjent forespørselen, men den må fortsatt godkjennes av GSAG (Ground Safety Advisory Group).

– Det er et engangstilfelle, og det hadde betydd mye for spillerne om nære familiemedlemmer kan være der og dele det historiske øyeblikket med dem, sa en kilde i klubben til Athletic. 

– Trofépresentasjonen i seg selv blir spektakulær. Det blir en passende avslutning på den 30 år lange ventetiden, sa kilden.

Fyrverkeri og lysshow

Det har blitt lagt ned mye arbeid i å fjerne seter fra The Kop for å bygge et spesiallagd podium for kaptein Jordan Henderson og hans lagkamerater når de krones til mestere. 

Når øyeblikket kommer vil de tre andre sidene på Anfield mørklegges, fyrverkeri vil sendes opp mot himmelen, og det vil være et lysshow. Henderson og andre spillere har vært sterkt involvert i planene. Coldplays sang «A Sky Full Of Stars» er en del av spillelisten. 

Innledningsvis skal spillerne holde avstand på plattformen med sine egne tildelte områder, men samles når troféet løftes. De vil være omringet av supporternes bannere. 

Jordan Henderson vil hente troféet på en sokkel, fremfor å få det levert til seg, av hygieniske årsaker. Dalglish vil gi medaljene i hendene på spillerne, som selv henger de rundt halsen. 

Ingen tripping på podiet?

Henderson har gjort det til en vane å trippe, eller «shuffle», før han løfter troféer. Det er ikke sikkert han kan gjøre det onsdag kveld. 

– Det eneste spørsmålet nå er: tripping eller ingen tripping? Ingen vet enda om han kan gjøre det, men ingenting kan stoppe han fra å løfte troféet, sa Athletics kilde i klubben videre. 

TRIPPING? Det er ikke sikkert om Henderson kan gjennomføre sin karakteristiske tripping før løftingen av troféet.

TRIPPING? Det er ikke sikkert om Henderson kan gjennomføre sin karakteristiske tripping før løftingen av troféet.

– Vi har lært mye fra andre presentasjoner i Europa. Det blir ikke et sterilt show. Det kommer til å se veldig imponerende ut for supportere over hele verden. 

Liverpool vil motta 40 medaljer, og Curtis Jones (fire kamper) og Harvey Elliott (to kamper) vil få medaljer selv om de ikke oppfyller kampkravet, avsløres det i saken. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]