Henderson med rørende hyllest av fansen, støtteapparatet, lagkameratene og Klopp

Jordan Henderson mener selv han har slitt med å forklare følelsene etter seieren, men nå har han virkelig funnet ordene til å gjøre det.

21. jul 2020 kl 11.23 Arve Vassbotten

Onsdag kveld skal Jordan Henderson løfte Premier League trofeet for første gang i Liverpools historie. Utdelingen vil skje på et spesiallaget podium på The Kop, omgitt av Liverpool-flagg.

«Jeg har blitt spurt mange ganger etter at vi ble bekreftet som Premier League-mestere om å summere opp hvordan det føles. Jeg er ikke for stolt til å innrømme at jeg ikke synes jeg har gitt et godt svar ennå. En del av det er at den første følelsen var for overveldende. Alle som så intervjuene i mediene i minuttene etter at det ble bekreftet kunne se det. Et annet element var at vi fortsatt hadde en jobb å gjøre, og ganske lang tid til dette øyeblikket», skriver Henderson i kampprogrammet før morgendagens kamp.

Takknemlighet

«Jeg tror jeg nå har funnet det riktige ordet: takknemlighet.»

«Det er så mange forskjellige folk som er ansvarlige når et lag er suksessfullt, og som spillere er vi privilegerte som får mest oppmerksomhet, mest ros og den største prisen. Men bak laget er det så mange individer og grupper som gjør laget suksessfullt.»

«I Liverpool setter alle spillerne i garderoben pris på hvor heldige vi er, og at vi har de beste i verden som passer på oss - og på en kveld som onsdagen er det viktig at vi uttrykker den takknemligheten.»

«Supporterne er selvsagt en stor faktor. Uten dem hadde ikke denne klubben vært det den er.»

«Det gir selvsagt press, men det betyr at alt vi gjør sammen betyr mer, både i gode og dårlige tider. Det er kjedelig for oss alle at fansen ikke er med oss personlig, men vi kan fortsatt gjøre dette til den beste delte erfaringen vi har hatt om vi vil det», skriver Henderson.

Han oppfordrer på nytt alle til å holde seg unna Anfield, og feire hjemme for å støtte helsearbeidernes arbeid.

«Jeg lover at vi vil føle deres nærvær når vi løfter trofeet, selv om dere ikke er på Anfield. Vi løfter den for dere, dere har drevet oss til å oppnå denne drømmen. Men denne klubbens verdier handler om å ta vare på hverandre, og det betyr å støtte oss hjemmefra og i trygge omgivelser.»

Den beste arbeidsplassen i landet

Henderson går videre til å takke alle som jobber i klubben og rundt klubben på alle nivåer. Og han retter en spesiell takk til de som er nærmest spillerne på Melwood.

Jeg lover at vi vil føle deres nærvær når vi løfter trofeet, selv om dere ikke er på Anfield. Vi løfter den for dere, dere har drevet oss til å oppnå denne drømmen.

«På vegne av alle oss spillere vil jeg bruke denne muligheten til å fortelle dem at de betyr alt for oss. Jeg tror jeg har den beste arbeidsplassen i landet, og resten av spillerne sier det samme. Hver dag blir vi passet på at folk i verdensklasse, som skaper en kultur og et miljø som spillere kan blomstre i.»

«De dedikerer sin karriere til å gjøre oss så gode vi kan bli. Det er ingen overdrivelse å si at uten disse menneskene ville ikke laget vært der det er. Uten dem ville Melwood blitt opplevd annerledes og ikke gitt oss den samme energien.»

Han går videre til å takke familien til spillerne.

«Selvsagt betyr prisene vi får som profesjonelle fotballspillere at alle i vår familie får fordeler av, men det man ikke så ofte ser er de ofrene de nærmest oss gjør på denne reisen. Jeg kan snakke av personlig erfaring. Uten min nærmeste familie, ville jeg ikke vært der jeg er i dag. Ikke uten deres kjærlighet og støtte, deres forståelse og tålmodighet. De ser deg på det laveste og mest usikre, og bærer deg på sine skuldre. Alle spillerne i troppen vil si det samme om sine nærmeste, det er jeg sikker på.»

Når vi vinner noe, løfter spillerne trofeet - men det er familien som løfter spillerne. Dette øyeblikket handler like mye om dem i våre øyne.
DEN VIKTIGSTE: Jordan Henderson er ikke i tvil om at Jürgen Klopp er den viktigste mannen for Liverpools suksess.

DEN VIKTIGSTE: Jordan Henderson er ikke i tvil om at Jürgen Klopp er den viktigste mannen for Liverpools suksess.

«Jeg har vært veldig heldig i livet med ting som har skjedd meg, men uten tvil er den største velsignelsen familien. Ikke noe av dette ville betydd noe om jeg ikke kunne dele det og dedisere det til dem. Når vi vinner noe, løfter spillerne trofeet - men det er familien som løfter spillerne. Dette øyeblikket handler like mye om dem i våre øyne.»

Setter enda mer pris på Klopp enn det fansen

Til slutt takker Henderson laget og manager Jürgen Klopp.

«Jeg kunne ikke verdsatt mine lagkamerater og manageren høyere. Det er ingen hemmelighet hva troppen tenker om Jürgen Klopp. Hvis du som supporter setter pris på hva han har gjort for denne klubben, kan du gange det med hundre for laget. Han er vår leder, han har satt tonen for alt dette fra dagen han kom inn.»

«Han er, mer enn noen i mine øyne, grunnen til at vi er her nå og skal til å hente det første ligatrofeet på 30 år.»

«Når det gjelder spillerne ... guttene jeg deler garderobe med og kjemper sammen med på banen. Jeg kan si helt ærlig at jeg ser på hver og en av dem som min familie. Jeg vet at de vil gjøre alt for meg, og jeg vil gjøre alt for dem. Det er det vi har, og vi er alle så heldige som har det», skriver Henderson.

«Å være et veldig godt fotballag som vinner er fint. Å være et lag av brødre som vinner noe er noe helt annet», skriver Henderson, før han gir en ekstra takk til Nathaniel Clyne og Adam Lallana, som nå forlater klubben.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]