Skal til Liverpool for å diskutere fremtiden

Taiwo Awoniyi har kommet inn i varmen i tyske Mainz, og skal diskutere fremtiden med Liverpool i de kommende dagene.

21. jul 2020 kl 16.53 Jens Hapnes Rege

Taiwo Awoniyi har hatt en oppstykket sesong på utlån i tyske Mainz 05. 

Før korona-pausen spilte nigerianeren omtrent ingenting, og han forsto lite av den merkelige situasjonen han befant seg i. 

– Treneren sier mye fint om meg til media, men jeg spiller ikke. Jeg vet ikke hvorfor, var blant det han hadde å si da han ble intervjuet i februar. Fra 17. desember til 8. mars var ikke Awoniyi involert i noen kamptropper. 

Fornyet tillit

Etter korona-pausen kom imidlertid den 22-årige spissen tilbake i varmen i den tyske klubben, og han figurerte i alle kampene, og scoret ett mål, før en stygg hodeskade holdt han ute i de tre siste kampene. 

Episoden, hvor Awoniyi mistet bevisstheten etter en hodeduell, styrket nigerianerens religiøse tro. Dersom dommeren ikke hadde oppfattet situasjonen, og ikke hadde frigjort kraftspissens luftveier, kunne det gått mye verre. 

STYGG SMELL: Awoniyi måtte bæres av banen på båre.

STYGG SMELL: Awoniyi måtte bæres av banen på båre.

Fremtiden diskuteres

Nå skal Awoniyi til Liverpool for å diskutere fremtiden med klubben, avslører den nigerianske journalisten Oma Akatugba til liverpool.no.

22-åringen har fortsatt ikke fått arbeidstillatelse i England, og det blir sannsynligvis bare vanskeligere etter BREXIT. Da han fikk spørsmål om den utfordrende situasjonen i februar kom han med et karakteristisk positivt svar. 

– Jeg kan ikke få muligheter der (Liverpool), bare hvis de spiller utenfor England. Jeg kan si dette: Liverpool er en fantastisk klubb å være i. De signerte meg fordi de så en god spiller, men situasjonen nå er vanskelig. 

Et nytt utlån i Mainz, hvor spissen har fått en god stjerne etter en god sesongavslutning, kan være i kortene, men andre klubber vil nok også være interesserte i å hente kraftspissen på lån. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]