Klopp om overganger:– Vi kan ikke handle bare fordi andre lag gjør det

Jürgen Klopp lukker ikke døra for at Liverpool kan komme til å foreta seg noe i overgangsvinduet, men da er det en rekke ting som må stemme.

21. jul 2020 kl 15.23 Arve Vassbotten

Chelsea har allerede startet å forsterke laget til neste sesong med kjøpet av Timo Werner, og i tillegg kobles de tett til en overgang for Bayer Leverkusens Kai Havertz. På tirsdagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om standarden Liverpool har satt denne sesongen vil gi økt kjøpepress på de andre lagene for å tette gapet.

– Jeg er hundre prosent fornøyd med mitt lag. Det var jeg også forrige sesong da folk ba meg signere den og den spilleren. Men vi hadde våre egne grunner for å ikke handle, det var ikke at vi ikke ville. Vi prøver å ta de rette beslutningene hele tiden, og så kom korona og endret situasjonen igjen – og ikke til det bedre for noen bedrift i verden, og heller ikke i fotball, svarte Klopp. 

– Det er ikke det at vi ikke tror vi kan forbedre oss med kjøp, vi gjør bare det som er mulig for oss å gjøre.

Overgangsvinduet åpner 27. juli, dagen etter siste serierunde i Premier League, og vil stenge 5. oktober. Dermed vil vinduet være åpent tre uker inn i neste sesong, som etter planen skal starte 12. september.

Stabilitet den store forskjellen

– Jeg vet ikke hva andre lag tenker, og om de vet mer om framtiden enn oss. Men den store forskjellen mellom oss og de andre lagene denne sesongen var stabilitet. Man ser hvor tette kampene er. Vi vant 2–1 borte mot Chelsea, nå er de 30 poeng bak oss, men det er ikke et 30 poengs gap man ser på banen.

– De kunne vunnet sist kamp også, men guttene mine var motstandsdyktige og ga alt i kampen. Det var forskjellen. Jeg vet ikke om man kan kjøpe det. Vi måtte bygge det opp, og det tok tid selvsagt.

– Det handler ikke om å bruke penger, men å ha det beste laget for neste sesong. Men det er alltid basert på egen situasjon. Du kan ikke handle fordi andre lag gjør det, eller fordi alle vil at vi skal gjøre det. Vi kan handle om vi har pengene og behovet for det. Da kan vi vurdere det, om en av de tingene ikke er tilstede så handler vi ikke, sa Klopp. 

– Da går vi på igjen, og vi kommer ikke til å bruke det som en unnskyldning.

– Etter 97 poeng i fjor, hva ville vært deres anbefaling til meg? Jeg husker ikke engang hvem vi liksom skulle hente inn for å få sjansen til å tette igjen gapet på ett poeng til Man City. Jeg er sikker på at det var mange anbefalinger der ute. Men vi handlet ikke, og man ser hva som skjedde. Vi vil bli satt på mange tester neste sesong, slik vi ble denne sesongen og den forrige. Vi må sørge for at vi er forberedt på det. Noe av det kan sikkert løses på overgangsmarkedet, men definitivt ikke alle. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]