Se video fra Klopps pressekonferanse:– Det vil bli en av de største dagene i mitt liv

Jürgen Klopp om å løfte pokalen.

21. jul 2020 kl 13.33 Arve Vassbotten

Tirsdagens pressekonferanse med Klopp begynte med at politisjefen på Merseyside, Andy Cook, hadde en appell om å holde feiringen hjemme for å ikke få et ny bølge av smitte. Han sier også det vil tas grep fra politiet om folk ikke følger retningslinjene. 

Klopp om politiets beskjed: 

– Jeg er hundre prosent enig i de ordene. Vi må minne oss på at selv om ting har blitt bedre, er vi ikke i mål og vi må ikke sette noen i fare. 

Om å løfte trofeet: 

– Jeg vet ikke hvordan følelsen blir, men jeg forsøker å forberede meg. Det er en viktig fotballkamp først, men etter den blir det et trofeløft som guttene har fortjent så mye. Det vil bli en av de største dagene i mitt liv å endelig få hendene på det trofeet. For 2-3 år siden trodde kanskje ingen at vi skulle få den muligheten med de konkurrentene vi hadde. Jeg vil være stolt av guttene og det vi har fått til i denne klubben. Det er en milepæl, og en veldig viktig dag, men ikke den siste gode dagen for oss. 

Om ventetiden fra seriemesterskapet til pokalen blir delt ut:

– Det er litt som måneden før jul, det er fortsatt litt spennende selv om man vet hva man får på forhånd. Jeg har aldri rørt Premier League-trofeet før av åpenbare grunner. Det vil bli spesielt. Vi vant tittelen denne sesongen, men vi har forberedt oss i tre år. 

– Det blir nok emosjonelt igjen, men hvor emosjonelt det vet jeg ikke ennå. 

– Vi får et trofé uansett resultat i morgen. Det er ikke så ofte det skjer i livet, i hvert fall ikke i mitt liv. 

Om at King Kenny skal dele ut trofeet:

– Det er veldig bra at han blir involvert. Rett etter at vi ble mestere, snakket vi med alle og vi så Kenny og Souness og vi så hvor mye det betydde for dem. Det var veldig fint å se. King Kenny - det mest velfortjente kallenavnet noen gang. Denne klubben berører deg, og du kan aldri kvitte deg med den. Det er så emosjonelt. Jeg er så glad på vegne av Gerrard, det betyr så mye for han, og Carra og disse guttene. De vet hva disse guttene har klart, og hvor stort presset er. 

Om mangelen på fans ved overrekkelsen: 

– Jeg håper fansen vet at dette er for dem. Vi vant i realiteten denne tittelen før lockdown, selv om vi ikke var helt over sluttstreken.

Om kampen mot Chelsea: 

– Det er en utfordring å være mestere, og så møte disse lagene. Jeg er fornøyd med holdningen vi har hatt så langt. Jeg har tro på at de vil gi nok på banen. Vi kan ikke bare vente på at festen skal starte.

Om mesterskapet har vært en distraksjon: 

– Det er en stor utfordring. Det eneste jeg kan sammenligne med var da vi kom på andreplass med Dortmund da Pep Guardiola var i Bayern München, men fra de ble mestere tapte de noen kamper der de dominerte. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi har vist oss fram. Det har ikke vært noe åpenbart, bare små ting, men at vi kunne gjort ting bedre. Mot Arsenal spilte vi en veldig, veldig god kamp, men vi tapte den. 

– Jeg er fortsatt i konkurransemodus, og det er det for guttene også. Vi må ta på oss skylappene. 

Om han husker første seier som var mot Chelsea i 2015:

– Nei. Jeg vet ikke hvordan det føltes den dagen. For mye har skjedd siden da. 

Om Robertson som kom for tre år siden: 

– Jeg vet ikke om vi hadde betalt 30 millioner pund for Robbo, men det ville vært verd det. Om du kjøper noen for 8 millioner pund og de ikke er gode nok, så er det dyrt. Han ble hentet fordi han kunne hjelpe oss. Men han var en vinn-vinn for oss. 

Om sommerhandling: 

– Jeg er hundre prosent fornøyd med troppen. Jeg var her sist sommer da folk ønsket at vi skulle signere ham og ham. Det er ikke det at vi ikke vil, vi prøver å ta de riktige beslutningene, men så kom korona. Situasjonen endret seg, og ikke til det bedre. Vi gjør det som er mulig for oss. 

– Det er ikke slik at vi ikke tror vi kan bli bedre med overganger, vi gjør bare det vi kan. Den store forskjellen for oss denne sesongen var stabilitet. Gapet på banen er ikke så stort, som man ser på tabellen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]