– Det var nok en tung bør som ble fjernet fra skuldrene til Klopp

Joël Matip mener det var en stor befrielse for Jürgen Klopp at Liverpool endelig tok sitt første ligamesterskap siden 1990.

17. jul 2020 kl 13.40 Einar Kvande

Onsdag kveld kommer Liverpool-spillerne til å løfte Premier League-trofeet, etter å ha vunnet Liverpools første ligatittel på 30 år. En som er veldig glad for det er langtidsskadede Joël Matip. 

Liverpool-spillerne var samlet i Formby Hall Hotel den kvelden ligaen ble avgjort, da Chelsea slo Manchester City 2-1.

– Det var sterke følelser i sving. Det var veldig rørende. Det er noe jeg vil huske for resten av livet. Vi var alle ekstremt glade, forteller Joël Matip til Welt.

– Det var en lettelse. Premier League hadde vært stoppet lenge på grunn av koronaviruset, og ingenting skjedde. I begynnelsen visste vi ikke om sesongen kom til å bli fullført eller ei, så vi visste ikke om vi noen gang ville nå målet vårt. Det var vanskelig for alle mennesker etter at samfunnet ble stengt ned, og det er fortsatt vanskelig. Det er så annerledes, fortsetter Liverpool-stopperen.

Mens de andre Liverpool-spillerne danset av glede på hotellet i Formby, måtte Matip ta det mer med ro, ettersom han hadde høyre fot i en beskyttelsesstøvel etter skaden han fikk i det målløse oppgjøret mot Everton på Goodison. Hans egen feiring ble derfor litt mer behersket på grunn av skaden som hadde endt hans sesong tidlig.

– Jeg hoppet opp bare en gang, noe mer var egentlig ikke mulig på grunn av skaden min. Andre spillere feiret nok mye mer utagerende. Det inkluderte også manageren, som danset så flott, ler forsvarsspilleren.

En befrielse

Matip synes faktisk det var større å vinne Premier League enn Champions League, noe som kanskje er litt uvanlig for en utenlandsk spiller.

– Ja, det stemmer, men det har med klubben å gjøre, som har ventet 30 år på dette. Ellers tror jeg dette varierer fra klubb til klubb. Hos Manchester City tror jeg for eksempel Champions League vil føles som større for dem, dersom de klarer å vinne turneringen.

Midtstopperen tror en tung bør nå er blitt fjernet fra Jürgen Klopps skuldre, etter at ligamesterskapet ble sikret.

– Jeg kan se for meg hvor befriende dette føles for ham. Alle kan forestille seg hvor utmattende presset er for kropp og sjel. Det er ikke alltid så enkelt. Han bærer en stor del av ansvaret, og beskytter oss spillerne fra presset utenfra. Internt er han veldig klar på hvordan han vil ha det, men han beskytter oss mot alt presset fra utsiden. Det vet vi. Som spiller gir du alt for en slik trener.

– Klopp er kjent for å være avslappet når han uttaler seg til media, men når han er på jobb og snakker med laget er han veldig klar på hvordan han vil ha det. Han har sine ideer, og prøver hele tiden å få dem inn i hodet på alle spillerne. Han forteller oss hele tiden hvor viktig laget er, og hvor viktig det er at vi holder sammen.

– Han vet hvilke kvaliteter vi besitter, men vi kan kun oppnå noe om vi drar lasset i samme retning. Han har en utrolig god måte å motivere oss på, som skaper et sterkt samhold blant oss alle, avslutter midtstopperen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]