– Det viktigste for meg er at vi kan spille fotball på denne måten

Jürgen Klopp snakket etter tapet mot Arsenal.

16. jul 2020 kl 13.27 Arild Skjæveland

Jürgen Klopp var tydelig irritert og sint etter at laget hans hadde gitt bort to mål og tapt 2-1 mot Arsenal onsdag kveld. Liverpool hadde full kontroll og så ut til å vinne komfortabelt før Virgil van Dijk og Alisson Becker gjorde hver sin brøler som førte til baklengs.

Manageren fant likevel trøst i måten laget hans hadde spilt i London.

– Vanligvis lærer vi fra slike situasjoner, og vil gjøre det igjen nå. Guttene vil ikke gjemme seg og si at det ikke var deres feil. Det er helt klart - men utenom det, så tror jeg ikke at jeg noen gang har spilt en kamp der vi har 24 avslutninger og Arsenal tre. Det kan jeg ikke huske. Vanligvis er det mange mål når vi spiller mot hverandre, men det var ikke så mange i kveld - i alle fall ikke for oss, sier Klopp til Liverpoolfc.com

– Den dominansen har vi ikke hatt før så vidt jeg kan huske, så det er jeg fornøyd med, sier han videre.

Fornøyd med måten laget spiller på

Klopp måtte dra fra Emirates Stadium med sesongens tredje ligatap og null poeng, men måten laget hans spiller på er han fornøyd med.

– Når alt kommer til alt er det viktigste for meg at vi kan spille denne typen fotball. Det er viktigere for meg, sier han.

– Vi vet at vi må få resultater når vi kommer til disse situasjonene, men først må du skape situasjonene. Det tar flere år å kunne spille denne typen fotball. Det er ikke slik at du bare kan si «åh, det er fint, jeg ønsker også å spille slik». Det tar tid.

– Vi har utviklet guttene til å gjøre det nå, og det passer mer naturlig. Jeg liker det vi gjør.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]