Dette skriver avisene:«Det kan rapporteres at den 15. juli, 2020, skjedde det noe ekstraordinært: Virgil Van Dijk gjorde en feil»

Liverpools tabber fra overraskende gjerningsmenn har preget de engelske avisene etter tapet på Emirates.

Liverpool tok ledelsen, men etter to tabber fra Virgil Van Dijk og Alisson Becker klarte Arsenal å snu kampen – og stå i mot et voldsomt Liverpool-press i andre omgang.

«Selv-destruerte»

«I en kamp som vil bli husket for tabber i stedet for fortreffelighet, tapte Liverpool 2-1 mot Arsenal på Emirates og ødela sjansen til å bryte 100-poengsbarrieren denne sesongen.» Slik åpner Tony Evans sin kamprapport i The Independent. 

Liverpool tok ledelsen men «mesterne selv-destruerte og ga Mikel Artetas lag to mål.»

«Selv om de dominerte resten av kampen klarte Liverpool aldri å redusere. Arsenal hadde to skudd på mål og ble til tider fullstendig overkjørt», fortsetter Evans. «De burde betrakte seg selv som heldige.»

Liverpool tok kontroll tidlig i kampen. «Hjemmelaget fant det vanskelig å komme ut av egen banehalvdel. Deres manglende evne til å få orden i rekkene ble tydelig etter 20 minutter da Martinez hamret ballen opp i feltet og mistet ballen. Firmino avanserte nedover den venstre kanten og matet Andy Robertson. Venstrebacken tok seg forbi en flatfotet David Luiz, så opp og plukket ut Mané, som var umarkert på kanten av femmeteren. Senegaleseren hadde den enkle jobben med å sette ballen i nettet.»

GOD START: Liverpool var det dominerende laget på banen og scoret kampens første mål, signert Sadio Mané.

GOD START: Liverpool var det dominerende laget på banen og scoret kampens første mål, signert Sadio Mané.

«Det så ut som mesterne skulle løpe av sted med kampen men de produserte et par defensive feil som hadde gjort selv Arsenal flaue», skriver Evans, som kaller det en skuffende kveld for mesterne.

Vil på ferie

«Jurgen Klopp har tradisjonelt kost seg mot Arsenal som Liverpool-manager», skriver Paul Gorst i Liverpool Echo. Under Klopp hadde Liverpool møtt Arsenal ni ganger og vunnet seks, før oppgjøret på Emirates.

Men torsdag kveld var det et «slitent, tabbe-plaget Liverpool som spilte som et lag som har lite å bruke energien sin på for resten av denne suksessfulle Premier League-sesongen.»

«Dette er et av de flotteste Liverpool-lagene i klubbens strålende historie. Men likevel, til tross for en avstand på 40 poeng mellom lagene, kastet de røde det bort. Igjen. Etter å ha mistet to poeng hjemme mot Burnley lørdag, spilte mesterne bort hele summen i hovedstaden.»

«Klopp og spillerne lurer seg gjennom sluttfasen av sesongen med lite lyst i kamper blottet for lidenskap og handlekraft uten supportere til stede», fortsetter Gorst. «Følelsen av at denne årgangen nå bare ønsker å få tak i Premier League-trofeet og ta ferie er uunngåelig.

Rekorden ut vinduet

«Det kan rapporteres at på kvelden den 15. juli, 2020, skjedde det noe ekstraordinært: Virgil Van Dijk gjorde en feil,» rapporterer Jason Burt i The Telegraph til de få på fotballøya som enda ikke har fått det med seg. Sammen med Van Dijk og Alissons tabber, «gikk Liverpools håp om å skrive poeng-historie ut av vinduet.»

TABBER: To blundere fra Van Dijk og Alisson førte til Arsenals to mål.

TABBER: To blundere fra Van Dijk og Alisson førte til Arsenals to mål.

Burt mener at Klopp vil hevde han ikke bryr seg om den rekorden. «Men å slå den var i Liverpools hender og de har tapt tre kamper denne sesongen hvor de løp av gårde med tittelen – som er to kamper mer enn forrige sesong hvor de endte på andreplass.»

«Liverpool er nå «bare» 18 poeng foran City da det så ut som de skulle vinne ligaen med rekordmargin – og det kan de fortsatt – og radioprogrammer med innringere vil nå prøve å styre debatten til om Klopps eller Citys lag har vært bedre. Sannheten er at begge er briljante.»

«Det sto ikke i manuset»

«Arsenal utnytter seg av sjeldne Liverpool-tabber for å hindre mesternes mulighet til å skape historie», skriver John Cross i The Mirror. Han kaller kvelden på Emirates for surrealistisk og sier at lagene byttet sider for kvelden da Liverpool virket å følge Arsenals trend med katastrofale, defensive tabber. 

«De var den typen grunnleggende, komisk og pinlige tabber vi har blitt vant til å se fra Arsenal, ikke de regjerende mesterne», fortsatte han om glippene fra vanligvis kruttsikre Virgil Van Dijk og Alisson Becker.

«Det har vært en fantastisk, uforglemmelig sesong men dette vil gjøre vondt for et lag som har blitt vant til å vinne samtidig som Arsenal faktisk hvilte spillere før lørdagens FA-cup-semifinale.»

«Arsenal opprørske og seirende, Liverpool beseiret og frustrert. Det sto virkelig ikke i manuset.»

FRUSTRERT: Det var en til tider frustrert og sjokkert Jurgen Klopp som fulgte med fra sidelinja.

FRUSTRERT: Det var en til tider frustrert og sjokkert Jurgen Klopp som fulgte med fra sidelinja.

«Trent skulle vært utvist»

«Slurvete Liverpool straffet av Arsenal-stål», skriver Henry Winter i overskriften i The Times.

«Et tjuetalls Liverpool-supportere hadde samlet seg utenfor stadion, og heiet da Sadio Mané og resten av mesterne ankom i den røde bussen. Noen av de fyrte fyrverkeri for å hedre Liverpool da de sparket kampen i gang, tok kontroll og scoret etter 20 minutter.»

Tabben fra Van Dijk slo Liverpool ut av sin vanlige solide rytme og Arsenal tok ledelsen før pausen, denne gangen etter en Alisson-tabbe. «Da de lå ett mål under skulle Liverpool vært redusert til ti menn tre minutter etter pause da Trent Alexander-Arnold bare fikk gult kort for å plante knytte i Sakas venstre legg.»

«Liverpool burde ha utlignet men manglet en klinisk avslutning. Salah og Mané var nære men Artetas menn nektet å gi seg.»

«Vil plage Klopp»

«Alle de tre målene fra første omgang i 2-1-seieren til Arsenal kom fra defensive feil, trigget av energiske, veletablert offensivt press. At de to mest avgjørende kom fra van Dijk og Alisson var både en overraskelse og en hyllest til den vedvarende defensive konsentrasjonen til Mikel Artetas lag», skriver Barney Ronay i the Guardian.

Liverpool avsluttet kampen med 24 skudd – åtte av dem på mål – mot Arsenals tre.

«Men Klopp vil plages av dette tapet», mener Ronay. «Klopps lag har tapt seks og vunnet fem av sine siste 13 kamper i alle turneringer.»