Én ny klubbekord ble satt på onsdagDivock Origi er nå klubbens mest brukte innbytter

Divock Origi har ikke planer om å forlate Liverpool denne sommeren.

16. jul 2020 kl 11.11 Arild Skjæveland

Divock Origi har for alltid skrevet seg inn i historien, og være en helt for Liverpool-supportere etter bidragene i Champions League forrige sesong.

I fjor sommer signerte han en ny kontrakt med klubben, men for Origi individuelt har ikke årets sesong vært like god. Han har scoret fem mål og har fire målgivende, men har kun fått 1359 minutter på banen ifølge Transfermarkt. Det er ca 15 fulle kamper - men belgieren har vært involvert i 40.

Da han kom inn og spilte de siste sju minuttene på Emirates Stadium mot Arsenal onsdag kveld ble det også satt en ny klubbrekord. Divock er nå klubbens mest brukte innbytter!

Ifølge Michael Reid i Opta var dette 82. gang belgieren har kommet inn fra benken for Liverpool. Den tidligere rekorden var det Ryan Babel som hadde, med 81.

David Fairclough er husket som Liverpools «Supersub» - men han ble kun byttet inn 62 ganger, ifølge lfchistory.net. Fotballen har forandret seg mye siden 70- og 80-tallet - spesielt når det kommer til bruk av bytter.

Ønsker å bli i klubben

Origi skal ha akseptert sin rolle som alternativ fra benken i Liverpool, og har ikke planer om å forlate klubben i sommer. Det rapporterer den belgiske avisen Het Laatste Nieuws.

Belgieren føler ikke for å søke en ny utfordring, og vil heller bli i klubben og vinne troféer med Liverpool, samtidig som han kjemper om å komme seg tilbake i landslagsdiskusjonen, skriver avisen, ifølge nettstedet Sport Witness.

Origi har kontrakt med Liverpool frem til sommeren 2024. Han har spilt 138 kamper for klubben. 82 av disse har kommet som innbytter. Til nå har det blitt 33 scoringer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]