Før haglet kritikken mot Henderson - nå som den har stilnet oppsøker han kritikken selv

– Det har alltid blitt satt spørsmålstegn ved meg, men jeg har lært meg å bruke det.

22. jul 2020 kl 11.38 Arve Vassbotten

For et år Jordan Henderson har opplevd som Liverpool-kaptein! Fra Champions League-triumfen i 1. juni i fjor, til å vinne UEFA Super Cup, vinne VM for klubblag og onsdag kveld skal han endelig få beviset på at Liverpool er seriemestere 2019/2020.

Selv om han er skadet og ikke får spilt kampen, er det kapteinen som skal forsøke å trippe med et ødelagt kne og så løfte trofeet på The Kop. Premier League-pokalen får han symbolsk nok fra den forrige Liverpool-manageren som vant serien, sir Kenny Dalglish.

– Han er en ikonisk person i denne fotballklubben, og en stor personlighet som vi alle elsker. Det blir en enda mer spesielt av å få den av ham, sier Jordan Henderson til BBC.

Det var også Dalglish som hentet Henderson til Liverpool fra Sunderland i 2011. Etter overgangen har Henderson måttet tåle mye kritikk opp gjennom årene, men den har stilnet fullstendig de siste to årene.

Bruker kritikk som motivasjon og energi

TO LEGENDER: Onsdag kveld får Jordan Henderson overrakt Premier League-trofeet fra mannen som hentet ham til klubben, sir Kenny Dalglish.

TO LEGENDER: Onsdag kveld får Jordan Henderson overrakt Premier League-trofeet fra mannen som hentet ham til klubben, sir Kenny Dalglish.

– Du vil alltid måtte finne deg i kritikk som fotballspiller om det er før, nå eller i fremtiden. Jeg føler jeg har lært å bruke det på den riktige måten, som en ekstra motivasjon og energi. Så ja, på en måte har det hjulpet meg i karrieren, sier Henderson.

– Jeg opplevde litt av det i Sunderland, men når du kommer til en klubb som Liverpool er forventningene så høye. Jeg hadde akkurat blitt 21 år, så det var vanskeligere da jeg var yngre. Den eneste måten å lære å håndtere det på er med erfaring.

– Gjennom livet og karrieren har folk sagt at jeg ikke var god nok, ikke stor nok, rask nok eller hva som helst, og det kan ha vært for Sunderland, Liverpool eller England. Det har alltid blitt satt spørsmålstegn ved meg.

– Når du blir eldre bruker man det på en annen måte. Nå ser jeg etter kritikk fordi det gir meg den ekstra motivasjonen til å bevise at folk tar feil, sier Henderson. 

Sirkelen sluttet

Jürgen Klopp har naturligvis sett hvordan Henderson har håndtert presset de siste årene, og han mener også en viktig grunn for at Liverpool ikke kom helt i havn i 2014 var at nettopp Henderson var suspendert i noen av nøkkelkampene mot slutten - som mot Chelsea.

– Det jeg har hørt av alle er at de mener det var hovedgrunnen til at Liverpool ikke kom i mål. Det er storartet og vidunderlig. Jeg kunne snakket i en time om hvorfor det er så fortjent at Hendo løfter trofeet, og alle her sier det samme, sier Klopp til Independent

– Jeg synes det er litt artig, for selvsagt er vi fornøyd med at han ikke er så skadet at han ikke kan være en del av feiringen, men jeg hørte at da Liverpool vant tittelen sist så var kapteinen skadet da også. Alan Hansen var skadet, han hadde en kneproblem. Så sirkelen er sluttet på et vis.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]