– Det har definitivt vært det mest eksepsjonelle og suksessfulle året i min karriere

Jürgen Klopp mener Liverpools triumf vil gå inn i fotballhistorien som en av de store, og vil ha lagbilde med alle de fire trofeene.

22. jul 2020 kl 08.45 Arve Vassbotten

Onsdag 22. juli 2020 er her, og i kveld skal vi endelig få se Liverpool løfte Premier League-trofeet for første gang i det som nok blir en stor TV-begivenhet for oss Liverpool-fans. Hva det betydde for Jürgen Klopp og spillerne så man tydelig på alle intervjuene etter at gullet var sikret for nær en måned siden, 25. juni, men Jürgen Klopp mener Likevel at alt ikke vil synke ordentlig inn før Jordan Henderson står der med trofeet i kveld.

– Jeg har alltid sett for meg at det må være mye bedre å vinne serien ganske tidlig enn å gå til en Champions League-finale der alt avgjøres der og da, og det det er alt eller ingenting. Nå har vi vunnet serien med sju kamper igjen av sesongen, noe som er helt utrolig. Øyeblikket vi får trofeet er det dette handler hundre prosent om. Jeg mener det er en av de store fortellingene fra fotballhistorien, sier Klopp til The Guardian.

– Hvis noen hadde sagt: «du kan bli mester i hvilket som helst land i år ,og du kan bestemme hvilket lag du vil være i for å få det helt spesielt». Da tror jeg valget ville vært Liverpool.

– Ingen vil glemme dette

– For det er det laget alle vil være en del av, og vi var heldige nok til å være en del av dette. Jeg setter veldig pris på det, det er veldig stort. Ikke det at andre mesterskap vil bli glemt av supportere, men jeg tror ingen vil glemme akkurat denne. Det er ikke mulig, og det gjør det veldig spesielt, sier Klopp om en sesong helt utenom det vanlige, der Liverpool endelig fikk sitt 19. seriemesterskap etter å ha ventet i 30 år.

På 14 måneder har Jordan Henderson løftet Premier League-trofeet, Champions League-trofeet, trofeet for VM for klubblag og UEFA Super Cup-pokalen.

– Det har definitivt vært det mest eksepsjonelle og suksessfulle året i min karriere. Å være mestere av Europa, England og verden skjer ikke så ofte. Det vil gi mening å ta bilde med alle fire trofeene seinere, for jeg tror ikke det er mange bilder hvor en klubb har alle disse fire trofeene, sier Klopp.

Og faktum er at ingen har hatt alle fire på en gang.

– Man snakker alltids om ting etter en sesong, men dette er et spesielt øyeblikk som man virkelig må sette pris på. Det startet ikke for dette laget for 13-14 måneder siden, men vi har vunnet alt dette siden da og det gjør det veldig spesielt, sier Klopp. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]