– Prisene går alltid til Liverpool

I dag blir vinneren av PFA Players' Player of the Year annonsert og i den forbindelse har Pep Guardiola slengt litt med leppa i retning Liverpool.

24. jul 2020 kl 11.10 Mari

Manchester Citys midtbanegeneral Kevin De Bruyne er favoritten til å stikke av med prisen, men manager Guardiola har ingen tro på at noen fra City vil vinne.

«Vinneren kommer fra Liverpool. Da vi vant Premier League var det Liverpool-spillere som vant. Når de vinner ligaen er jeg ganske sikker på at de vinner Player of the Season. Disse prisene er alltid for Liverpool», sa han til BBC. De Bruyne har 18 målgivende og 11 mål denne sesongen.

De to forrige sesongene ble prisen vunnet av henholdsvis Mohamed Salah og Virgil van Dijk, til tross for at Manchester City vant ligaen begge årene.

Jordan Henderson skal være Liverpools beste sjanse til å stikke av med tittelen, og har vunnet FWA Footballer of the year.

Henderson er som kjent kaptein for et lag som bare det siste året har vunnet UEFA Supercup, VM for klubblag og Premier League. Utenfor fotballbanen har han også gjort en god jobb med å starte Players’ Together-initiativet som samlet inn penger for NHS under Storbritannias lockdown.

Det er spillerne selv som stemmer frem vinneren. Tidligere Liverpool-vinnere under Premier League-æraen er nevnte Salah og Van Dijk, samt Luis Suarez (2014) og Steven Gerrard (2006).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]