van Dijk:– Jeg elsker denne klubben

Virgil van Dijk var full av lovord etter at han søndag kveld vant PFA Player of the Year.

29. apr 2019 kl 16.55 Hans Christian Boge-Fredriksen

Søndag kveld kom bekreftelsen mange hadde forventet; Virgil van Dijk ble kåret til årets spiller i Premier League, stemt frem av spillerne selv.

– For en fantastisk kveld på PFA utdelingen i går. Jeg er så stolt og beæret over å ha vunnet en så prestisjefylt pris og jeg føler meg ekstremt ydmyk over å bli anerkjent av andre spillere på denne måten, skriver van Dijk på Twitter mandag ettermiddag.

Takket tidligere klubber

Etter å ha blitt den åttende Liverpool-spilleren gjennom historien til å vinne prisen, valgte van Dijk å takke familien og sine tidligere klubber.

– Som jeg sa i går kveld da jeg fikk prisen, så er det noen få personer jeg gjerne vil takke. Først og fremst, takk til familien min for å alltid vært der og støttet meg. Takk til alle i FC Groningen, Celtic FC og Southampton FC for å være en så viktig del av min reise og for å ha utviklet meg som spiller, skriver van Dijk.

Nederlenderen spilte 66 kamper for FC Groningen i hjemlandet fra 2011 til 2013, før turen gikk til Skottland. Der fikk han 115 kamper for Celtic i løpet av to år. I 2015 ble han hentet til Premier League og Southampton, hvor han fikk 80 kamper før Liverpool hentet han i januar 2018. Midtstopperen står så langt bokført med 67 kamper i alle turneringer for de røde.

Hyller støtten han får på Anfield

På det snaut halvannet året van Dijk har tilbragt i Liverpool, har han rukket å gjøre seg umåtelig populær. De nylige uttalelsene gjør han nok ikke noe mindre populær.

– Dette kunne selvfølgelig ikke vært mulig uten den utrolige støtten jeg har fra alle i Liverpool FC. En spesiell takk til manageren for å vise tillit til meg, og mine lagkamerater som hjelper meg så mye i hver eneste kamp ute på banen. Denne prisen er for dere, skriver van Dijk.

– Og selvfølgelig takk til våre fantastiske supportere for støtten siden jeg kom til Anfield. Jeg elsker denne klubben, og har følt meg som en del av familien siden den dagen jeg kom.

Van Dijk var selvfølgelig en del av PFA Team of the Year. Der fikk han med seg tre andre lagkamerater, i Sadio Mané, Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold.

– Det var et privilegium å være der i går kveld, og å dele det med Sadio, Robbo og Trent, gratulerer med deres troféer også, skriver midtstopperen.

Van Dijk avslutter med å rette fokuset fremover. På onsdag venter en meget tøff kamp, når Barcelona tar imot Liverpool på Camp Nou til den første semifinalen i Champions League.

– Nå ligger fokuset på onsdag kveld. Ses i Barcelona. Vi vil være klare.

Barcelona - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00 og vises på Viasport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]