Livet smiler igjen til tidligere Liverpool-spiller Danny Ings:Nå er han tilbake i landslagstroppen, snart fem år etter at skademarerittet startet

Danny Ings fikk sin eneste landskamp til dags dato kort tid etter at han kom til Liverpool.

2. sep 2020 kl 10.12 Einar Kvande

Danny Ings signerte for Liverpool sommeren 2015, og bare noen måneder senere, den 12.oktober, fikk han sin Englands-debut av Roy Hodgson, da han erstattet Harry Kane etter en times spill i en EM-kvalifiseringskamp mot Litauen i Vilnius. Dette er fortsatt 28-åringens eneste landskamp. Men denne uken kan det bli en forandring på det.

I England får spillerne som kjent en lue for hver landskamp. Luen fra debuten mot Litauen har Ings fortsatt hjemme i huset sitt.

– Det er en påminnelse. Noe å jobbe mot. Da jeg kom med i tropen nå var det godt å ta den frem. Forhåpentligvis får jeg flere i fremtiden, sier Ings til The Guardian.

Ings er med i troppen til de to Nations League-kampene mot Island og Danmark, etter en forrykende sesong i Southampton. Men veien frem har vært lang.

Den ferske Liverpool-angriperen hadde akkurat scoret i et Merseyside-derby da han fikk sin England-debut. Han kom tilbake fra landslagsdebuten, og var ivrig etter å imponere den nye manageren, Jürgen Klopp.

To stygge kneskader

Neste dag, under Klopps første treningsøkt, fikk Ings en korsbåndskade som holdt ham ute av spill i sju måneder. Og skademarerittet bare fortsatte i Liverpool. Påfølgende sesong, Klopps første hele sesong som manager, fikk en brå slutt for Ings bare to måneder inn i sesongen, da en ny alvorlig kneskade satte spissen ut av spill i lang tid. Det er ikke rart at 28-åringen heller ønsker å se fremover, enn bakover.

– Dette er lenge siden, og jeg har lagt det bak meg nå, sier den tidligere Liverpool-spissen.

Skadene ødela Liverpool-karrieren hans, og det er såre minner. 

– Jeg tror den beste delen av min karriere blir den andre delen, for jeg har gått glipp av ganske mye fotball. Den sesongen jeg har lagt bak meg nå har gitt meg noe å bygge videre på. Jeg tror jeg vil spille min beste fotball i årene som kommer. Jeg føler meg i ekstremt god form, og er sulten på å spille. Jeg tror aldri jeg vil slutte å lære som spiller. Det er alltid mye å lære i fotball.

Har gjort mye riktig

Ings forteller at det føltes som første dag på skolen da han møtte til sin første landslagssamling for snart fem år siden.

– Du er litt nervøs i en slik situasjon. Nå er det lenge siden denne korte stunden med landslaget. Det at jeg nå er tilbake, viser at jeg har gjort mye riktig opp gjennom årene. Jeg er blitt bedre, og har kommet opp på det nivået jeg bør være på. Jeg ønsker å bli enda bedre nå. 

Ings delte andreplassen på toppscorerlisten i Premier League forrige sesong, med sine 22 mål for Southampton. Han innrømmer at konkurransen med Jamie Vardy, Pierre-Emerick Aubameyang, Raheem Sterling og Mohamed Salah inspirerte ham.

– Det er ofte vanskelig å holde følge med disse karene som scorer mål hele tiden, hver eneste sesong. Det ga meg mye selvtillit å se navnet mitt sammen med dem. Det fikk meg til å fortsette med målscoringen. Nå handler det bare om å forbedre seg for meg. Nå er jeg skadefri, og trives med fotballen. Jeg tror jeg kan score mål både for klubb- og landslag. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]