Liverpool-stjerne skuffet over å miste landslagssjefen før EM

Virgil van Dijk trodde ikke at Ronald Koeman ville forlate Nederland-jobben nå, men forstår at fristelsen ble for stor da Barcelona kom på banen.

1. sep 2020 kl 08.50 Einar Kvande

Virgil van Dijk sier at hele Nederland-troppen støtter Ronald Koeman i valget han tok om å bli ny Barcelona-manager, men samtidig er Liverpool-stopperen veldig skuffet over å ha mistet en landslagssjef han hadde et svært godt samarbeid med.

Koeman ble nylig presentert som Quique Setiens erstatter i Barcelona, etter at katalanerne tapte 8-2 for Bayern München i Champions League. Nederlenderens opprinnelige plan var å lede sitt land som landslagssjef til EM var ferdigspilt, men turneringen ble utsatt på grunn av koronaviruset, så nå blir den planen aldri realisert.

– Vi er skuffet over å se en så god landslagssjef forlate oss, men vi unner ham dette, sier Van Dijk til Goal om det faktum at Koeman nå er blitt Barcelona-manager.

– Du kan spørre hver eneste spiller i troppen, og alle vil sitte igjen med den følelsen. Dette var hans store drøm, konstaterer Liverpool-stopperen.

– Vi lever i en tid med korona, og den usikkerheten som følger med dette, og det er ikke 100 prosent sikkert at EM vil bli gjennomført. Så da forstår jeg valget hans, når han får en slik mulighet, fortsetter Van Dijk.

Forventet ikke at det skulle skje så raskt

Liverpool-forsvareren forteller at Koeman ringte ham og informerte om avgjørelsen han hadde tatt før han signerte for Barcelona.

– Jeg prøvde ikke å overtale ham til å fortsette som landslagssjef. Jeg hadde sett dette komme en stund. Men ingen hadde forventet at det skulle skje så raskt. Samtidig må vi si at vi er veldig glade på hans vegne, og nå må vi bare komme oss videre og se fremover.

Nederland ledes nå av midlertidig landslagssjef Dwight Lodeweges i Nations League-kampene mot Polen og Italia.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]