Finaletap, juniorlag og målfester - her er Jürgen Klopps ligacuphistorie

Jürgen Klopp tok Liverpool til finale og semifinale sine to første sesonger i ligacupen. Siden har cupeventyrene stoppet tidlig.

Jürgen Klopp har hatt som vane å stille med reservepregede mannskap i ligacupen, og etter å ha tatt seg til finale i første sesong, og semifinale sesongen etter, har det stort sett endt med at Liverpool har røket ut tidlig. I forbindelse med torsdagens kamp mot Arsenal har vi sett nærmere på hvordan Klopps ligacuper har gått.

Spesielt Divock Origi og Daniel Sturridge utmerker seg som de som har levert best for Klopp i ligacupen, med henholdsvis ni og sju scoringer.

Forrige gang Liverpool vant cupen var i 2012, da Kenny Dalglish ledet laget og Cardiff ble slått etter straffesparkkonkurranse.

2015/16

Jürgen Klopp tok over Liverpool i oktober 2015 og fikk noen uker senere sitt første møte med ligacupen. Da ble Bournemouth slått 1-0 på Anfield, og etter å ha knust Southampton i kvartfinalen møtte Liverpool Stoke til to oppgjør i semifinalen. Begge lag vant bortekampen 1-0, og Liverpool trakk det lengste strået i straffesparkkonkurransen. I finalen mot Manchester City, som endte 1-1, ble det imidlertid tap på straffer. Dermed tapte Klopp sin første finale som Liverpool-manager.

4. runde: Liverpool - Bournemouth 1-0 (Clyne).

Kvartfinalen: Southampton - Liverpool 1-6 (Sturridge 2, Origi 3, Ibe).

Semifinale 1: Stoke - Liverpool 0-1 (Ibe).

Semifinale 2: Liverpool - Stoke 0-1 (6-5 str.).

Finale: Liverpool - Manchester City 1-1 (1-3 str.) (Coutinho).

Resultater 2016/17

Sesongen etter kom Liverpool nesten like langt i ligacupen. De startet allerede i andre runde ettersom de ikke spilte i noen europeisk turnering. God form fra blant andre Daniel Sturridge og Divock Origi sendte de røde hele veien til semifinalen. Men der endte det med to sure tap mot Southampton, som gikk til finalen. Den tapte de mot Manchester United.

2. runde: Burton - Liverpool 0-5 (Origi, Firmino, Naylor sm., Sturridge 2).

3. runde: Derby - Liverpool 0-3 (Klavan, Coutinho, Origi).

4. runde: Liverpool - Tottenham 2-1 (Sturridge 2).

Kvartfinale: Liverpool - Leeds 2-0 (Woodburn, Origi).

Semifinale 1: Southampton - Liverpool 1-0.

Semifinale 2: Liverpool - Southampton 0-1.

Resultater 2017/18

Liverpool stilte med en relativt sterk ellever, men ble slått ut i sin første kamp i ligacupen i 2017/18-sesongen. Manchester City vant turneringen.

3. runde: Leicester - Liverpool 2-0.

Resultater 2018/19

En ny sesong med en tidlig exit mot et topplag. Daniel Sturridge ga Klopps menn ledelsen, men Chelsea snudde kampen. De gikk helt til finalen, som de tapte på straffekonk mot Manchester City, som vant nok en gang.

3. runde: Liverpool - Chelsea 1-2 (Sturridge).

JUNIORER: Liverpool sendte ut ungguttene i ligacupkvartfinalen da seniorene var opptatt med VM for klubblag i fjor.

Resultater 2019/20

En minneverdig turnering for Liverpool som inneholdt den elleville 5-5-kampen mot Arsenal i 4. runde, før VM for klubblag gjorde kvartfinalen spesiell. Hele førstelagstroppen reiste til Qatar og ble kronet verdensmestere, mens en gjeng juniorspillere ble igjen for å møte Aston Villa. Det endte med 5-0-tap tross heroisk innsats. Nok en gang var det Manchester City som vant etter å ha slått nettopp Villa i finalen.

3. runde: MK Dons - Liverpool 0-2 (Milner, Hoever).

4. runde: Liverpool - Arsenal 5-5 (5-4 str.) (Mustafi sm., Milner, Oxlade-Chamberlain, Origi 2).

Kvartfinale: Aston Villa - Liverpool 5-0.

Resultater 2020/21

Liverpool fikk en god start på årets ligacup da Lincoln City ble slått 7-2 forrige uke. Torsdag venter Arsenal i fjerde runde, som i fjor.

3. runde: Lincoln City - Liverpool 2-7 (Shaqiri, Jones 2, Minamino 2, Grujic, Origi)

4. runde: Liverpool - Arsenal (spilles torsdag 1.10)

Toppscorere

Her er listen over toppscorerne i ligacupen under Klopp:

9 mål: Divock Origi

7 mål: Daniel Sturridge

2 mål: Jordon Ibe, Phillipe Coutinho, James Milner, Curtis Jones, Takumi Minamino

1 mål: Nathaniel Clyne, Roberto Firmino, Ragnar Klavan, Ben Woodburn, Ki-Jana Hoever, Alex Oxlade-Chamberlain, Marko Grujic, Xherdan Shaqiri.